Chokladrutor med solroskärnor

Betyg (1-5):
4.44 (9 betyg)

Halvsega härliga chokladrutor som reder sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g mörk blockchoklad, gärna 70 %
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 0.5 dl solroskärnor

Gör så här

  1. Smält smör eller margarin i en stor kastrull. Lägg i chokladen och låt den smälta. Låt svalna lite. Blanda ner solroskärnor, ägg, socker, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet. Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna. Strö på solroskärnor till garnering.
  2. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.

Servering

Kakan kan serveras med en klick grädde och bär. I stället för att garnera kakan med solroskärnor kan den efter gräddningen penslas med lite smält smör och garneras med kokos och/eller tårtgarnering t ex kulor eller strössel.

Tips

Dubbel sats av kakan ryms i en stor långpanna 30 x 40 cm. Grädda då ca 30 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jess

2012-02-29

Hälften av sockret, dubblade chokladen... Använde glutenfritt mjöl, hackade ner några mandlar och hällde i springform, smörad och beströdd med kokos. Kortade gräddningstiden något och grädde till :)

8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g mörk blockchoklad, gärna 70 %
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 0.5 dl solroskärnor

Chokladrutor med solroskärnor

Betyg (1-5):
4.44 (9 betyg)

Halvsega härliga chokladrutor som reder sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smör eller margarin i en stor kastrull. Lägg i chokladen och låt den smälta. Låt svalna lite. Blanda ner solroskärnor, ägg, socker, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet. Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna. Strö på solroskärnor till garnering.
  2. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.

Servering

Kakan kan serveras med en klick grädde och bär. I stället för att garnera kakan med solroskärnor kan den efter gräddningen penslas med lite smält smör och garneras med kokos och/eller tårtgarnering t ex kulor eller strössel.

Tips

Dubbel sats av kakan ryms i en stor långpanna 30 x 40 cm. Grädda då ca 30 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jess

2012-02-29

Hälften av sockret, dubblade chokladen... Använde glutenfritt mjöl, hackade ner några mandlar och hällde i springform, smörad och beströdd med kokos. Kortade gräddningstiden något och grädde till :)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies