
Chokladrutor med solroskärnor
Betyg (1-5):
Halvsega härliga chokladrutor som reder sig själv i ugnen.
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (8)
- 100 g smör eller margarin
- 100 g mörk blockchoklad, gärna 70 %
- 0.5 dl solroskärnor
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- Garnering:
- 0.5 dl solroskärnor
Gör så här
- Smält smör eller margarin i en stor kastrull. Lägg i chokladen och låt den smälta. Låt svalna lite. Blanda ner solroskärnor, ägg, socker, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet. Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna. Strö på solroskärnor till garnering.
- Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.
Servering
Kakan kan serveras med en klick grädde och bär. I stället för att garnera kakan med solroskärnor kan den efter gräddningen penslas med lite smält smör och garneras med kokos och/eller tårtgarnering t ex kulor eller strössel.
Tips

Dubbel sats av kakan ryms i en stor långpanna 30 x 40 cm. Grädda då ca 30 minuter.
Chokladrutor med solroskärnor
Betyg (1-5):
Halvsega härliga chokladrutor som reder sig själv i ugnen.
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält smör eller margarin i en stor kastrull. Lägg i chokladen och låt den smälta. Låt svalna lite. Blanda ner solroskärnor, ägg, socker, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet. Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna. Strö på solroskärnor till garnering.
- Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.
Servering
Kakan kan serveras med en klick grädde och bär. I stället för att garnera kakan med solroskärnor kan den efter gräddningen penslas med lite smält smör och garneras med kokos och/eller tårtgarnering t ex kulor eller strössel.
Tips

Dubbel sats av kakan ryms i en stor långpanna 30 x 40 cm. Grädda då ca 30 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-02-29
Hälften av sockret, dubblade chokladen... Använde glutenfritt mjöl, hackade ner några mandlar och hällde i springform, smörad och beströdd med kokos. Kortade gräddningstiden något och grädde till :)
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Jess
2012-02-29
Hälften av sockret, dubblade chokladen... Använde glutenfritt mjöl, hackade ner några mandlar och hällde i springform, smörad och beströdd med kokos. Kortade gräddningstiden något och grädde till :)