Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Underbart god och väldigt festlig. Pavlova är alltid rätt.

Tillagningstid: 20 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150-180º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 4 äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk äppelcidervinäger eller 2 krm ättiksprit
  • Till servering
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 bananer
  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl hasselnötter, torrostade
  • 8 physalis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa äggvitan med elvisp på låg hastighet tills det börjar skumma. Höj hastigheten och häll i sockret lite i taget under tiden. Vispa till en fast och glansig maräng.
  2. Vispa ner kakao och vinäger. Bred ut marängen med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper. Forma till en cirkel med ca 20 cm i diameter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/4 –1 ½ timme. Marängen ska ha hård skorpa och mjuk mitt.
  4. Vispa grädden fluffig och bred på marängen. Toppa med skivad banan, hackad choklad, grovhackade hasselnötter och physalis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gratinerade aprikoser - Coop

(0)

Sommartårta med lemon curd-grädde och mandelkaka - Coop

(16)

Glutenfria våfflor - Coop

(11)

Saffransbrownie med vit choklad - Coop

(27)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde - Coop

(4)

Parfait med 3 smaker - Coop

(5)

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke - Coop

(14)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass - Coop

(4)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 4 äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk äppelcidervinäger eller 2 krm ättiksprit
  • Till servering
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 bananer
  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl hasselnötter, torrostade
  • 8 physalis

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Underbart god och väldigt festlig. Pavlova är alltid rätt.

Tillagningstid: 20 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150-180º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa äggvitan med elvisp på låg hastighet tills det börjar skumma. Höj hastigheten och häll i sockret lite i taget under tiden. Vispa till en fast och glansig maräng.
  2. Vispa ner kakao och vinäger. Bred ut marängen med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper. Forma till en cirkel med ca 20 cm i diameter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/4 –1 ½ timme. Marängen ska ha hård skorpa och mjuk mitt.
  4. Vispa grädden fluffig och bred på marängen. Toppa med skivad banan, hackad choklad, grovhackade hasselnötter och physalis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gratinerade aprikoser - Coop

(0)

Sommartårta med lemon curd-grädde och mandelkaka - Coop

(16)

Glutenfria våfflor - Coop

(11)

Saffransbrownie med vit choklad - Coop

(27)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde - Coop

(4)

Parfait med 3 smaker - Coop

(5)

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke - Coop

(14)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies