Chokladmousse med apelsinsmak

Chokladmousse med apelsinsmak

3 (2 betyg)

Superenkel att göra! Och supersmart att ha på vänt i kylskåpet.

  • Ingredienser 6

Ingredienser

8 portioner
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl naturgodis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull med smöret. Smält på låg värme under konstant omrörning tills chokladen smält. Tillsätt apelsinskalet.

  2. 2

    Separera äggvitor och gulor i två bunkar. Vispa äggvitan fluffig men inte för hård (då kan moussen gryna sig). Vispa gulorna med sockret lätt fluffigt.

  3. 3

    Häll ner chokladen under omrörning i äggulevispet. Vänd varsamt ner äggvitan. Häll upp i serveringsglas och ställ in i kylen minst 30 min. Toppa med färgglada naturgodisar

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jan

    Jättegod och enkel att göra