Chokladkaka med kokostosca

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

En smarrig chokladkaka är aldrig fel. Med en seg toscatopping av kokos blir det goda ännu godare!

Tillagningstid: 35 min + 2 tim i kyl
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • vispad grädde, till servering
  • Kokostosca
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 60 g smör
  • 4 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Smöra kanten. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg i smöret, rör tills chokladen smält. Rör ihop socker och ägg och blanda ordentligt med chokladsmeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 15 min.
  3. Koka ihop socker, grädde, sirap och smör ca 3 min. Rör ner kokosflingorna och häll toscasmeten försiktigt över chokladkakan.
  4. Grädda mitt i ugnen tills kokostoscan har gyllenbrun färg, ca 10 min. Låt kakan svalna och sedan stelna i kyl minst 2 timmar, gärna över natten. Servera med vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2019-11-08

Vi sänkte sockerinnehållet i chokladkakan till 1,5dl och i toscan till 1dl och använde 70% mörk choklad. Då blev den perfekt!

Coop

2019-10-24

Hej Camilla! Tack för att du uppmärksammade det, vi har nu lagt till ingredienserna!

Camilla

2019-10-18

Hej! Jag tror ni missat att det ska vara 100 g smör och 2 dl socker i chokladkakan också. Så står det i alla fall i Med Meratidningen. I övrigt mycket god.

Johan

2019-09-29

Alldeles för sött, och kakan stelnade inte trots flera timmar i kyl.

Coop

2019-09-25

Hej Åsa! I detta recept ska det inte vara något mjöl. Lycka till i köket!

Åsa

2019-09-20

Inget mjöl?

Liknande recept

Karamelliserade päronchips doppade i choklad

(1)

Kladdkaka med dadlar

(44)

Saffransmorotskaka med vit chokladsmörkräm

(3)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(9)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

(4)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • vispad grädde, till servering
  • Kokostosca
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 60 g smör
  • 4 dl kokosflingor

Chokladkaka med kokostosca

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

En smarrig chokladkaka är aldrig fel. Med en seg toscatopping av kokos blir det goda ännu godare!

Tillagningstid: 35 min + 2 tim i kyl
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Smöra kanten. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg i smöret, rör tills chokladen smält. Rör ihop socker och ägg och blanda ordentligt med chokladsmeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 15 min.
  3. Koka ihop socker, grädde, sirap och smör ca 3 min. Rör ner kokosflingorna och häll toscasmeten försiktigt över chokladkakan.
  4. Grädda mitt i ugnen tills kokostoscan har gyllenbrun färg, ca 10 min. Låt kakan svalna och sedan stelna i kyl minst 2 timmar, gärna över natten. Servera med vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2019-11-08

Vi sänkte sockerinnehållet i chokladkakan till 1,5dl och i toscan till 1dl och använde 70% mörk choklad. Då blev den perfekt!

Coop

2019-10-24

Hej Camilla! Tack för att du uppmärksammade det, vi har nu lagt till ingredienserna!

Camilla

2019-10-18

Hej! Jag tror ni missat att det ska vara 100 g smör och 2 dl socker i chokladkakan också. Så står det i alla fall i Med Meratidningen. I övrigt mycket god.

Johan

2019-09-29

Alldeles för sött, och kakan stelnade inte trots flera timmar i kyl.

Coop

2019-09-25

Hej Åsa! I detta recept ska det inte vara något mjöl. Lycka till i köket!

Åsa

2019-09-20

Inget mjöl?

Liknande recept

Karamelliserade päronchips doppade i choklad

(1)

Kladdkaka med dadlar

(44)

Saffransmorotskaka med vit chokladsmörkräm

(3)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(9)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

(4)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies