Choklad- och apelsinkrokantparfait

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Hemgjord parfait känns alltid lyxigt. Och det är ju inte fel när den går blixtsnabbt att göra.

Tillagningstid: 25 min + 4 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 200 g apelsinkrokantchoklad
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 2 apelsin, i bitar eller filéer
  • maränger
  • chokladsås

Gör så här

  1. Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikro. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig.
  2. Ringla ner chokladen i grädden under omrörning. Vänd sedan ner äggvitan och rör försiktigt till en jämn smet. Häll upp i en plastlåda eller brödform klädd med plastfolie. Frys minst 4 tim.
  3. Låt parfaiten stå framme 5 min före servering. Stjälp upp på ett serveringsfat och garnera med apelsin, krossade maränger och chokladsås.

Tips

Går att förbereda långt i förväg och förvara i frysen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(12)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Karamelliserade päronchips doppade i choklad

(1)

Citrusflarn

(4)

Vit chokladtryffel

(35)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g apelsinkrokantchoklad
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 2 apelsin, i bitar eller filéer
  • maränger
  • chokladsås

Choklad- och apelsinkrokantparfait

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Hemgjord parfait känns alltid lyxigt. Och det är ju inte fel när den går blixtsnabbt att göra.

Tillagningstid: 25 min + 4 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikro. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig.
  2. Ringla ner chokladen i grädden under omrörning. Vänd sedan ner äggvitan och rör försiktigt till en jämn smet. Häll upp i en plastlåda eller brödform klädd med plastfolie. Frys minst 4 tim.
  3. Låt parfaiten stå framme 5 min före servering. Stjälp upp på ett serveringsfat och garnera med apelsin, krossade maränger och chokladsås.

Tips

Går att förbereda långt i förväg och förvara i frysen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(12)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Karamelliserade päronchips doppade i choklad

(1)

Citrusflarn

(4)

Vit chokladtryffel

(35)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies