Chilipicklad lök med stjärnanis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Gott till långkok, mexikanska rätter och pulled pork. Om du inte doppar ner dina provsmakarfingrar i inläggningen håller den flera veckor i kylskåpet.

Tillagningstid: 20 minuter
0,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g schalottenlökar, eller skalade steklökar
  • vitlöksklyftor, skivade
  • 1 citrongräs
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala löken och skiva jalapeños och vitlök. Banka lätt på citrongräset så kommer smaken ut ordentligt när den sedan kokas.
  2. Häll vinäger, vatten och socker i en kastrull tillsammans med alla kryd- dorna. Koka vinägerblandningen med citrongräset ca 5 min. Lägg i lökarna och låt koka med 2–3 min, de ska vara al dente.
  3. Lägg i jalapeños och vitlök. Häll upp direkt i en steriliserad glasburk. Sätt på lock och ställ in i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Selleri med masalakryddad lax

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Peruansk dipp - Papa a la huancaína

Betyg
Betyg
(10)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g schalottenlökar, eller skalade steklökar
  • vitlöksklyftor, skivade
  • 1 citrongräs
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt

Chilipicklad lök med stjärnanis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Gott till långkok, mexikanska rätter och pulled pork. Om du inte doppar ner dina provsmakarfingrar i inläggningen håller den flera veckor i kylskåpet.

Tillagningstid: 20 minuter
0,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala löken och skiva jalapeños och vitlök. Banka lätt på citrongräset så kommer smaken ut ordentligt när den sedan kokas.
  2. Häll vinäger, vatten och socker i en kastrull tillsammans med alla kryd- dorna. Koka vinägerblandningen med citrongräset ca 5 min. Lägg i lökarna och låt koka med 2–3 min, de ska vara al dente.
  3. Lägg i jalapeños och vitlök. Häll upp direkt i en steriliserad glasburk. Sätt på lock och ställ in i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Selleri med masalakryddad lax

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Peruansk dipp - Papa a la huancaína

Betyg
Betyg
(10)