För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chilipicklad lök med stjärnanis

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gott till långkok, mexikanska rätter och pulled pork. Om du inte doppar ner dina provsmakarfingrar i inläggningen håller den flera veckor i kylskåpet.

Tillagningstid: 20 minuter
0,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g schalottenlökar, eller skalade steklökar
  • vitlöksklyftor, skivade
  • 1 citrongräs
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala löken och skiva jalapeños och vitlök. Banka lätt på citrongräset så kommer smaken ut ordentligt när den sedan kokas.
  2. Häll vinäger, vatten och socker i en kastrull tillsammans med alla kryd- dorna. Koka vinägerblandningen med citrongräset ca 5 min. Lägg i lökarna och låt koka med 2–3 min, de ska vara al dente.
  3. Lägg i jalapeños och vitlök. Häll upp direkt i en steriliserad glasburk. Sätt på lock och ställ in i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacokyckling med picklad rödlök

(8)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(1)

Lökpaj med smördeg

(51)

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Peruansk dipp - Papa a la huancaína

(9)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(32)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Ramslök- och tryffelost

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g schalottenlökar, eller skalade steklökar
  • vitlöksklyftor, skivade
  • 1 citrongräs
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt

Chilipicklad lök med stjärnanis

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gott till långkok, mexikanska rätter och pulled pork. Om du inte doppar ner dina provsmakarfingrar i inläggningen håller den flera veckor i kylskåpet.

Tillagningstid: 20 minuter
0,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala löken och skiva jalapeños och vitlök. Banka lätt på citrongräset så kommer smaken ut ordentligt när den sedan kokas.
  2. Häll vinäger, vatten och socker i en kastrull tillsammans med alla kryd- dorna. Koka vinägerblandningen med citrongräset ca 5 min. Lägg i lökarna och låt koka med 2–3 min, de ska vara al dente.
  3. Lägg i jalapeños och vitlök. Häll upp direkt i en steriliserad glasburk. Sätt på lock och ställ in i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacokyckling med picklad rödlök

(8)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(1)

Lökpaj med smördeg

(51)

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Peruansk dipp - Papa a la huancaína

(9)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(32)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Ramslök- och tryffelost

(1)