Chililax med grapefruktmajonäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (4 betyg)

lax med sting.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liten grön paprika i bitar
  • 1 urkärnad grön chili, gärna jalapeño
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 550 g laxfilé i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • Grapefruktmajonäs:
  • 1 äggula
  • 2 msk pressad blodgrapefrukt
  • 1.75 dl neutral olja
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 20 droppar chipotle tabasco eller 1 tsk smulad chipotle chili
  • 0.25 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g nykokt potatis
  • 1 klyftad blodgrapefrukt

Gör så här

  1. Mixa paprika, chili, vitlök med olivolja och salt.
  2. Lägg laxbitarna i en ugnsform och häll över paprikamixen. Rulla runt laxbitarna i såsen och låt dra 10 minuter.
  3. Låt stå i mitten av ugnen 10–12 minuter. Använd gärna en stektermometer, laxen är perfekt vid 55 grader.

Grapefruktmajonäs

  1. Blanda äggula och grapefruktsaft och vispa ner oljan, först droppvis sedan i en tunn stråle. Smaka av majonnäsen med salt, peppar och chipotle.

Till servering

  1. Servera laxen med majonnäsen, kokt potatis och grapefruktklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxbiffar med japansk sås

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ättiksinkokt lax med wasabi

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

Betyg
Betyg
(157)
Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Timjan- och basilikamarinerad lax

Betyg
Betyg
(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 liten grön paprika i bitar
  • 1 urkärnad grön chili, gärna jalapeño
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 550 g laxfilé i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • Grapefruktmajonäs:
  • 1 äggula
  • 2 msk pressad blodgrapefrukt
  • 1.75 dl neutral olja
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 20 droppar chipotle tabasco eller 1 tsk smulad chipotle chili
  • 0.25 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g nykokt potatis
  • 1 klyftad blodgrapefrukt

Chililax med grapefruktmajonäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (4 betyg)

lax med sting.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa paprika, chili, vitlök med olivolja och salt.
  2. Lägg laxbitarna i en ugnsform och häll över paprikamixen. Rulla runt laxbitarna i såsen och låt dra 10 minuter.
  3. Låt stå i mitten av ugnen 10–12 minuter. Använd gärna en stektermometer, laxen är perfekt vid 55 grader.

Grapefruktmajonäs

  1. Blanda äggula och grapefruktsaft och vispa ner oljan, först droppvis sedan i en tunn stråle. Smaka av majonnäsen med salt, peppar och chipotle.

Till servering

  1. Servera laxen med majonnäsen, kokt potatis och grapefruktklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxbiffar med japansk sås

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ättiksinkokt lax med wasabi

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

Betyg
Betyg
(157)
Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Timjan- och basilikamarinerad lax

Betyg
Betyg
(5)