För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chililax med grapefruktmajonäs

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

lax med sting.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liten grön paprika i bitar
  • 1 urkärnad grön chili, gärna jalapeño
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 550 g laxfilé i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • Grapefruktmajonäs:
  • 1 äggula
  • 2 msk pressad blodgrapefrukt
  • 1.75 dl neutral olja
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 20 droppar chipotle tabasco eller 1 tsk smulad chipotle chili
  • 0.25 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g nykokt potatis
  • 1 klyftad blodgrapefrukt

Gör så här

  1. Mixa paprika, chili, vitlök med olivolja och salt.
  2. Lägg laxbitarna i en ugnsform och häll över paprikamixen. Rulla runt laxbitarna i såsen och låt dra 10 minuter.
  3. Låt stå i mitten av ugnen 10–12 minuter. Använd gärna en stektermometer, laxen är perfekt vid 55 grader.

Grapefruktmajonäs

  1. Blanda äggula och grapefruktsaft och vispa ner oljan, först droppvis sedan i en tunn stråle. Smaka av majonnäsen med salt, peppar och chipotle.

Till servering

  1. Servera laxen med majonnäsen, kokt potatis och grapefruktklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Gravad lax med dillpesto

(13)

Gravad lax

(21)

Inkokt lax

(8)

Kall inkokt lax

(7)

Sashimilax med sallad

(8)

Laxbiffar med japansk sås

(36)

Ättiksinkokt lax med wasabi

(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 liten grön paprika i bitar
  • 1 urkärnad grön chili, gärna jalapeño
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 550 g laxfilé i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • Grapefruktmajonäs:
  • 1 äggula
  • 2 msk pressad blodgrapefrukt
  • 1.75 dl neutral olja
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 20 droppar chipotle tabasco eller 1 tsk smulad chipotle chili
  • 0.25 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g nykokt potatis
  • 1 klyftad blodgrapefrukt

Chililax med grapefruktmajonäs

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

lax med sting.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa paprika, chili, vitlök med olivolja och salt.
  2. Lägg laxbitarna i en ugnsform och häll över paprikamixen. Rulla runt laxbitarna i såsen och låt dra 10 minuter.
  3. Låt stå i mitten av ugnen 10–12 minuter. Använd gärna en stektermometer, laxen är perfekt vid 55 grader.

Grapefruktmajonäs

  1. Blanda äggula och grapefruktsaft och vispa ner oljan, först droppvis sedan i en tunn stråle. Smaka av majonnäsen med salt, peppar och chipotle.

Till servering

  1. Servera laxen med majonnäsen, kokt potatis och grapefruktklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Gravad lax med dillpesto

(13)

Gravad lax

(21)

Inkokt lax

(8)

Kall inkokt lax

(7)

Sashimilax med sallad

(8)

Laxbiffar med japansk sås

(36)

Ättiksinkokt lax med wasabi

(5)