Chili con carne med mifú
  • Tid 1 tim

Chili con carne med mifú

0 (0 betyg)

Recept från valio och Jonas Cramby

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 24

Ingredienser

4 portioner
  • 330 g mifú peppar och chili
  • 1 chipotle chilifrukt, torkad
  • 2 ancho chilifrukter, torkade
  • 1 vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk chilipulver
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk torkad koriander
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk strösocker
  • 33 cl ljus öl
  • 410 g svarta bönor, avrunna och sköljda (bruttovikt)
  • salt och peppar
Pico de gallo
  • 250 g cocktailtomater, finhackade
  • 0.5 silverlök, finhackad
  • 2 jalapenos, finhackade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime
  • salt
Till servering
  • valio crème fraiche
  • tortillachips
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta den torkade chilin i en torr stekpanna tills det börjar dofta, lägg den i blöt i 20 minuter. Ta bort kärnor och stjälk och mixa med lite av blötläggningsvätskan till en puré.

  2. 2

    Finhacka vitlök, gul lök, morot och selleri och stek tillsammans med mifú i lite olja.

  3. 3

    Rör ner de torra kryddorna och mjölet, tillsätt öl, svarta bönor och chilipuré. Låt puttra i 1 timme. Rör om då och då under tiden. Smaka av med salt och peppar.

Pico de gallo:

  1. 1

    Blanda tomater, lök, jalapenos och koriander. Smaka av med lime och salt. Servera chilin med pico de gallo, creme fraiche och tortillachips.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Clas

    Värt att notera är att man behöver röra i grytan då och då under tiden den puttrar, annars bränns redningen vid.