För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chèvrepaj med rödbetor

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Paj fylld med chèvreost, rödbetor och knipplök är hur gott som helst. passar både som lunch eller på en festlig buffé.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 knipplökar, hackade
  • 30 g mangold eller rödbetsblast, grovhackad
  • 1 msk smör
  • 200 g chèvre
  • 300 g kokta rödbetor, i bitar
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Stek lök och mangold eller rödbetsblast i smör ett par minuter och lägg i pajskalet. Skär osten i skivor. Lägg ost och betor i pajskalet. Rör ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll över ost och betor. Grädda pajen mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 min.

Tips

Det går bra att byta mangold eller blast mot spenat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Västerbottensostpaj med strömming

(1)

Blomsterkrassesallad med fetaost

(0)

Grillad grilloumimacka

(4)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Salta ostplättar

(3)

Mozzarellasallad med jordgubbar och basilika

(56)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Rödbetsfrittata

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 knipplökar, hackade
  • 30 g mangold eller rödbetsblast, grovhackad
  • 1 msk smör
  • 200 g chèvre
  • 300 g kokta rödbetor, i bitar
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Chèvrepaj med rödbetor

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Paj fylld med chèvreost, rödbetor och knipplök är hur gott som helst. passar både som lunch eller på en festlig buffé.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Stek lök och mangold eller rödbetsblast i smör ett par minuter och lägg i pajskalet. Skär osten i skivor. Lägg ost och betor i pajskalet. Rör ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll över ost och betor. Grädda pajen mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 min.

Tips

Det går bra att byta mangold eller blast mot spenat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Västerbottensostpaj med strömming

(1)

Blomsterkrassesallad med fetaost

(0)

Grillad grilloumimacka

(4)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Salta ostplättar

(3)

Mozzarellasallad med jordgubbar och basilika

(56)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Rödbetsfrittata

(0)