Chèvrepaj med rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (5 betyg)

Paj fylld med chèvreost, rödbetor och knipplök är hur gott som helst. passar både som lunch eller på en festlig buffé.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 knipplökar, hackade
  • 30 g mangold eller rödbetsblast, grovhackad
  • 1 msk smör
  • 200 g chèvre
  • 300 g kokta rödbetor, i bitar
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Stek lök och mangold eller rödbetsblast i smör ett par minuter och lägg i pajskalet. Skär osten i skivor. Lägg ost och betor i pajskalet. Rör ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll över ost och betor. Grädda pajen mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 min.

Tips

Det går bra att byta mangold eller blast mot spenat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sprudlande vårprimörsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Mozzarellasallad med jordgubbar och basilika

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Fattoush

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 knipplökar, hackade
  • 30 g mangold eller rödbetsblast, grovhackad
  • 1 msk smör
  • 200 g chèvre
  • 300 g kokta rödbetor, i bitar
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Chèvrepaj med rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (5 betyg)

Paj fylld med chèvreost, rödbetor och knipplök är hur gott som helst. passar både som lunch eller på en festlig buffé.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Stek lök och mangold eller rödbetsblast i smör ett par minuter och lägg i pajskalet. Skär osten i skivor. Lägg ost och betor i pajskalet. Rör ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll över ost och betor. Grädda pajen mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 min.

Tips

Det går bra att byta mangold eller blast mot spenat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sprudlande vårprimörsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Mozzarellasallad med jordgubbar och basilika

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Fattoush

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)