Chapati (bröd)
  • Tid 30 min

Chapati (bröd)

0 (0 betyg)

De här är viktiga. Goda att suga upp såsen med, och doften från pannan är magisk!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 5

Ingredienser

8 stycken
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl vetekli
  • 2 dl rumsvarmt vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smält smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda mjöl och vetekli. Häll i hälften av vattnet och olja. Rör till en jämn smet. Häll i resten av vattnet och arbeta ihop till en deg.

  2. 2

    Dela degen i 6–8 bitar och rulla till runda bollar. Kavla ut på mjölat bakbord till tunna cirklar.

  3. 3

    Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme på båda sidorna. Stek 3–4 min, de ska få små mörkbruna fläckar.

  4. 4

    Pensla bröden med smält smör direkt när de är klara.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar