Chai Latte salt och caramel

Chai Latte salt och caramel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Värmande drink på chai, kryddor, vispad grädde och salt karamellsås. Mums!

Tillagningstid: 20 min
4 glas
  • 8 dl vatten
  • 4 påsar chai-te
  • några kryddnejlikor, malen kanel, kardemumma och ingefära
  • 6 dl mjölk
  • 1.5 dl grädde
  • Salt och caramelsås
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 krm havssalt

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Dra den från plattan och lägg i tepåsarna för att dra någon minut, ev tillsammans med mer kryddor.
  2. Värm och vispa mjölken.Vispa grädden.Häll upp chai-teet, ev genom en tesil, i muggar eller glas och häll i den varma mjölken. Toppa med grädden och ringla över rejält med kolasås.

Salt och caramelsås

  1. Häll ljus sirap, socker, grädde, vaniljpulver och havssalt i en kastrull och låt allt koka upp ordentligt under omrörning några minuter. Låt såsen svalna, den blir då tjock i konsistensen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chai Latte salt och caramel
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 8 dl vatten
  • 4 påsar chai-te
  • några kryddnejlikor, malen kanel, kardemumma och ingefära
  • 6 dl mjölk
  • 1.5 dl grädde
  • Salt och caramelsås
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 krm havssalt

Chai Latte salt och caramel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Värmande drink på chai, kryddor, vispad grädde och salt karamellsås. Mums!

Tillagningstid: 20 min
4 glas

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Dra den från plattan och lägg i tepåsarna för att dra någon minut, ev tillsammans med mer kryddor.
  2. Värm och vispa mjölken.Vispa grädden.Häll upp chai-teet, ev genom en tesil, i muggar eller glas och häll i den varma mjölken. Toppa med grädden och ringla över rejält med kolasås.

Salt och caramelsås

  1. Häll ljus sirap, socker, grädde, vaniljpulver och havssalt i en kastrull och låt allt koka upp ordentligt under omrörning några minuter. Låt såsen svalna, den blir då tjock i konsistensen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!