Chai latte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (5 betyg)

Värmande chai latte med kanel, nejlika, kardemumma, ingefära, tex och mjölk. Toppa med skummad mjölk och pepparkakskrydda, så gott!

Tillagningstid: 10 min + 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 8 nejlikor
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 20 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 1 msk svarta teblad
  • 2 msk strösocker
  • 4 dl mjölk eller havredryck
  • pepparkakskrydda, att toppa med

Gör så här

  1. Häll vattnet i en kastrull och lägg i kryddor, ingefära, te och socker. Låt koka upp.
  2. Dra kastrullen från värmen och låt stå och dra minst 30 min, gärna längre.
  3. Sila bort alla kryddor och värm vätskan.
  4. Värm mjölken och vispa den skummig.
  5. Häll upp chai i glasen och sedan mjölk. Toppa med mjölkskummet och ev pepparkakskrydda.

Tips

Spara kryddblandningen och koka upp en ny omgång om du vill göra mer chai.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(32)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 5 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 8 nejlikor
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 20 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 1 msk svarta teblad
  • 2 msk strösocker
  • 4 dl mjölk eller havredryck
  • pepparkakskrydda, att toppa med

Chai latte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (5 betyg)

Värmande chai latte med kanel, nejlika, kardemumma, ingefära, tex och mjölk. Toppa med skummad mjölk och pepparkakskrydda, så gott!

Tillagningstid: 10 min + 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll vattnet i en kastrull och lägg i kryddor, ingefära, te och socker. Låt koka upp.
  2. Dra kastrullen från värmen och låt stå och dra minst 30 min, gärna längre.
  3. Sila bort alla kryddor och värm vätskan.
  4. Värm mjölken och vispa den skummig.
  5. Häll upp chai i glasen och sedan mjölk. Toppa med mjölkskummet och ev pepparkakskrydda.

Tips

Spara kryddblandningen och koka upp en ny omgång om du vill göra mer chai.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(32)