Chai latte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (4 betyg)

Värmande chai latte med kanel, nejlika, kardemumma, ingefära, tex och mjölk. Toppa med skummad mjölk och pepparkakskrydda, så gott!

Tillagningstid: 10 min + 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 8 nejlikor
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 20 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 1 msk svarta teblad
  • 2 msk strösocker
  • 4 dl mjölk eller havredryck
  • pepparkakskrydda, att toppa med

Gör så här

  1. Häll vattnet i en kastrull och lägg i kryddor, ingefära, te och socker. Låt koka upp.
  2. Dra kastrullen från värmen och låt stå och dra minst 30 min, gärna längre.
  3. Sila bort alla kryddor och värm vätskan.
  4. Värm mjölken och vispa den skummig.
  5. Häll upp chai i glasen och sedan mjölk. Toppa med mjölkskummet och ev pepparkakskrydda.

Tips

Spara kryddblandningen och koka upp en ny omgång om du vill göra mer chai.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Choklad- och jordnötskola

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Apelsin- och cottage cheese-dessert

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Påsktårta med sött fågelbo

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Enkel midsommartårta

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Banankaka med topping

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Mörk chokladtryffel

Betyg
Betyg
(20)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 5 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 8 nejlikor
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 20 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 1 msk svarta teblad
  • 2 msk strösocker
  • 4 dl mjölk eller havredryck
  • pepparkakskrydda, att toppa med

Chai latte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (4 betyg)

Värmande chai latte med kanel, nejlika, kardemumma, ingefära, tex och mjölk. Toppa med skummad mjölk och pepparkakskrydda, så gott!

Tillagningstid: 10 min + 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll vattnet i en kastrull och lägg i kryddor, ingefära, te och socker. Låt koka upp.
  2. Dra kastrullen från värmen och låt stå och dra minst 30 min, gärna längre.
  3. Sila bort alla kryddor och värm vätskan.
  4. Värm mjölken och vispa den skummig.
  5. Häll upp chai i glasen och sedan mjölk. Toppa med mjölkskummet och ev pepparkakskrydda.

Tips

Spara kryddblandningen och koka upp en ny omgång om du vill göra mer chai.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Choklad- och jordnötskola

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Apelsin- och cottage cheese-dessert

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Påsktårta med sött fågelbo

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Enkel midsommartårta

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Banankaka med topping

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Mörk chokladtryffel

Betyg
Betyg
(20)