Cashewgräddglass med fikon
  • Tid 10 min + tid att frysa

Cashewgräddglass med fikon

3 (2 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

  • Tillagningstid 10 min + tid att frysa
  • Ingredienser 8

Ingredienser

5 stycken
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 banan
  • 1.5 dl Havregrädde
  • 0.5 dl agavesirap
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 färska fikon (eller färska bär)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blötlägg nötterna minst 5 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet. Mixa nötterna med resten av ingredienserna (utom fikonen) till en krämig smet.

  2. 2

    Skiva fikonen och tryck ner dem mot sidorna i glassformarna. Häll i smeten och knacka lätt mot bordet så att den rinner ner ordentligt och luftbubblorna försvinner. Stick ner glasspinnarna och låt frysa minst 2 timmar.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Isabel

    Enkelt och gott! Uppskattades av både vuxna och barn.