För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Camillas bouillabaisse

Betyg (1-5):
3.64 (14 betyg)

En smak- och färgrik fisksoppa med skaldjur och chili.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg blåmusslor
  • 150 g grovt skivad purjolök ca 15 cm
  • 2 grovhackade vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade schalottenlökar
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl färdigblandad skaldjursbuljong
  • 2 lagerblad
  • 4 kvistar timjan
  • 400 g krossade tomater, 1 burk
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 8 delade gula och röda körsbärstomater
  • 400 g blandad fisk i bitar, lax, torsk, sej, kolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till garnering:
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Tvätta och putsa blåmusslorna. Släng de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem försiktigt. Fräs purjolök, vitlök, schalottenlök och chili i olivolja i en gryta tills de mjuknat och lägg i musslorna.
  2. Tillsätt vin och buljong. Koka under lock i cirka 3 minuter, lyft upp musslor och grönsaker. Släng de musslor som inte öppnat sig.
  3. Lägg i lagerblad, timjan och krossade tomater. Låt sjuda cirka 10 minuter. Lägg i örterna, tomaterna och all fisk utom laxen, låt sjuda i cirka 2 minuter.
  4. Stek laxbitarna 2 minuter på varje sida. Lägg dem i grytan tillsammans med musslorna. Salta och peppra.
  5. Garnera med vattenkrasse. Camillas bouillabaisse, Fjällbackavarianten med både kokt och brynt fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskfilé à la Walewska

(34)

Festfiskgryta

(14)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Caldeirada

(12)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(14)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(36)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(5)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg blåmusslor
  • 150 g grovt skivad purjolök ca 15 cm
  • 2 grovhackade vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade schalottenlökar
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl färdigblandad skaldjursbuljong
  • 2 lagerblad
  • 4 kvistar timjan
  • 400 g krossade tomater, 1 burk
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 8 delade gula och röda körsbärstomater
  • 400 g blandad fisk i bitar, lax, torsk, sej, kolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till garnering:
  • vattenkrasse

Camillas bouillabaisse

Betyg (1-5):
3.64 (14 betyg)

En smak- och färgrik fisksoppa med skaldjur och chili.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta och putsa blåmusslorna. Släng de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem försiktigt. Fräs purjolök, vitlök, schalottenlök och chili i olivolja i en gryta tills de mjuknat och lägg i musslorna.
  2. Tillsätt vin och buljong. Koka under lock i cirka 3 minuter, lyft upp musslor och grönsaker. Släng de musslor som inte öppnat sig.
  3. Lägg i lagerblad, timjan och krossade tomater. Låt sjuda cirka 10 minuter. Lägg i örterna, tomaterna och all fisk utom laxen, låt sjuda i cirka 2 minuter.
  4. Stek laxbitarna 2 minuter på varje sida. Lägg dem i grytan tillsammans med musslorna. Salta och peppra.
  5. Garnera med vattenkrasse. Camillas bouillabaisse, Fjällbackavarianten med både kokt och brynt fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskfilé à la Walewska

(34)

Festfiskgryta

(14)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Caldeirada

(12)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(14)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(36)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(5)