Cajunlax på spett med sötpotatis och ananas- och räksalsa
  • Tid 45 min

Cajunlax på spett med sötpotatis och ananas- och räksalsa

3 (11 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g tjockt skuren laxfilé
  • 1 tsk rökextrakt
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tigersås
  • 8 blötlagda grillspett
Grillad sötpotatis:
  • 500 g skalad sötpotatis skivad i tjocka skivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
Ananas- och räksalsa:
  • 1 ansad och finhackad färsk ananas
  • 400 g skalade, stora räkor
  • 1 finhackad röd lök
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Cajunlax

  1. 1

    Blanda liquid smoke med vatten, salt och peppar, doppa laxskivorna i vätskan. Trä upp varje skiva på ett grillspett och grilla ca 2 minuter på varje sida.

  2. 2

    Lägg upp laxen och ringla över tigersåsen. Servera tillsammans med grillad sötpotatis, ananas- och räksalsa.

Grillad sötpotatis

  1. 1

    Pensla sötpotatisskivorna med olivolja, salta och peppra. Grilla skivorna 7-10 minuter på varje sida, tills de känns mjuka.

Ananas- och räksalsa

  1. 1

    Blanda alla ingredienser. Servera.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar