Caesarburgare

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Att lägga kycklingfilé i ett hamburgerbröd tillsammans med bacon, sallad och rödlök och sedan ringla över en caesardressing är en strålande idé! Toppa med extra parmesan så blir det ännu godare.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 8 skivor bacon
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 20 g parmesan, hyvlad
  • 1 tsk salt
  • 2
  • kycklingfiléer
  • Caesardressing:
  • 2 äggulor
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl neutral olja
  • 2 sardellfiléer (på burk), finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl finriven parmesan
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Caesardressing: Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt sardeller och vitlök. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär kycklingfiléerna i fyra tunna skivor. Salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på båda sidorna tills de är genomstekta med fin färg.
  3. Stek baconskivorna lätt knapriga. Fyll bröden med sallad, kyckling, bacon, skivad rödlök, dressing och mer hyvlad parmesan.

Tips

Gör en sallad av ingredienser som blev över och servera bredvid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2017-02-14

Svårt att hitta receptet när man söker då ni bytt plats på a och e

Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Pasta med kallrökt lax

(17)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Lax- och spenatpaj

(90)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 8 skivor bacon
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 20 g parmesan, hyvlad
  • 1 tsk salt
  • 2
  • kycklingfiléer
  • Caesardressing:
  • 2 äggulor
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl neutral olja
  • 2 sardellfiléer (på burk), finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl finriven parmesan
  • salt och svartpeppar

Caesarburgare

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Att lägga kycklingfilé i ett hamburgerbröd tillsammans med bacon, sallad och rödlök och sedan ringla över en caesardressing är en strålande idé! Toppa med extra parmesan så blir det ännu godare.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Caesardressing: Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt sardeller och vitlök. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär kycklingfiléerna i fyra tunna skivor. Salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på båda sidorna tills de är genomstekta med fin färg.
  3. Stek baconskivorna lätt knapriga. Fyll bröden med sallad, kyckling, bacon, skivad rödlök, dressing och mer hyvlad parmesan.

Tips

Gör en sallad av ingredienser som blev över och servera bredvid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2017-02-14

Svårt att hitta receptet när man söker då ni bytt plats på a och e

Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Pasta med kallrökt lax

(17)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Lax- och spenatpaj

(90)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies