För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Bulgursallad med grillade tomater och halloumi

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Vegetarisk sommarsallad med bulgur, grillade tomater och halloumi.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl bulgur
  • 200 g halloumi
  • 2 st knipplökar
  • 4 st tomater
  • 400 g vita bönor (1 burk)
  • 40 g rucola
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 st citron
  • 1 st vitlöksklyfta
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Skär halloumi i skivor och grilla till gyllene färg.
  3. Dela löken och grilla den och tomater på båda sidorna 3–5 min.
  4. Blanda bulgur och sköljda bönor med strimlad grillad lök och dressing. Vänd försiktigt ner resten av ingredienserna.

Tips

Salladen går lika bra att göra på couscous eller quinoa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(24)

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

(10)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Couscous med grillad nektarin

(19)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(35)

Zucchinifritters med bulgursallad

(40)

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

(38)

Grekisk sallad med matvete

(13)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl bulgur
  • 200 g halloumi
  • 2 st knipplökar
  • 4 st tomater
  • 400 g vita bönor (1 burk)
  • 40 g rucola
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 st citron
  • 1 st vitlöksklyfta
  • peppar
  • salt

Bulgursallad med grillade tomater och halloumi

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Vegetarisk sommarsallad med bulgur, grillade tomater och halloumi.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Skär halloumi i skivor och grilla till gyllene färg.
  3. Dela löken och grilla den och tomater på båda sidorna 3–5 min.
  4. Blanda bulgur och sköljda bönor med strimlad grillad lök och dressing. Vänd försiktigt ner resten av ingredienserna.

Tips

Salladen går lika bra att göra på couscous eller quinoa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(24)

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

(10)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Couscous med grillad nektarin

(19)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(35)

Zucchinifritters med bulgursallad

(40)

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

(38)

Grekisk sallad med matvete

(13)