Bubblande vegonachos
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Bubblande vegonachos

4.6 (10 betyg)

Supergod start på mellofesten!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 1 påse nachochips (200 g)
  • 200 g halloumi, riven
  • 6 dl riven cheddar eller texmexost
Bönröra:
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk svarta bönor (400 g), sköljda och avrunna
  • 1 msk pressad limesaft
  • salt och svartpeppar
Till servering:
  • pico de gallo, se recept på coop.se
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 kruka koriander, finhackad
  • 1 färsk eller inlagd jalapeños, skivad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek lök och vitlök mjuka i oljan, ca 3 min.

  2. 2

    Mosa bönorna grovt och späd ev med lite vatten. Blanda i lök och vitlök. Smaka av med limesaft, salt och peppar.

  3. 3

    Sätt ugnen på 200°. Klä en plåt med bakplåtspapper. Varva chipsen i två eller tre lager med de båda ostsorterna mellan och bönröra i små klickar, lite här och där. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min, eller tills osten bubblar på ytan och chipsen fått färg.

  4. 4

    Toppa med pico de gallo, gräddfil blandad med koriander samt jalapeño.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • stina

    Detta är en förträfflig o enkel bjudmat till barn o vuxna.