Bubblande vegonachos

Betyg (1-5):
4.6 (10 betyg)

Supergod start på mellofesten!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 påse nachochips (200 g)
  • 200 g halloumi, riven
  • 6 dl riven cheddar eller texmexost
  • Bönröra:
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk svarta bönor (400 g), sköljda och avrunna
  • 1 msk pressad limesaft
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • pico de gallo, se recept på coop.se
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 kruka koriander, finhackad
  • 1 färsk eller inlagd jalapeños, skivad

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök mjuka i oljan, ca 3 min.
  2. Mosa bönorna grovt och späd ev med lite vatten. Blanda i lök och vitlök. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200°. Klä en plåt med bakplåtspapper. Varva chipsen i två eller tre lager med de båda ostsorterna mellan och bönröra i små klickar, lite här och där. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min, eller tills osten bubblar på ytan och chipsen fått färg.
  4. Toppa med pico de gallo, gräddfil blandad med koriander samt jalapeño.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



stina

2016-02-27

Detta är en förträfflig o enkel bjudmat till barn o vuxna.

Liknande recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

(11)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Pinchos med brie och rökt kalkon

(0)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(23)

Äppelcoca

(0)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 påse nachochips (200 g)
  • 200 g halloumi, riven
  • 6 dl riven cheddar eller texmexost
  • Bönröra:
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk svarta bönor (400 g), sköljda och avrunna
  • 1 msk pressad limesaft
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • pico de gallo, se recept på coop.se
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 kruka koriander, finhackad
  • 1 färsk eller inlagd jalapeños, skivad

Bubblande vegonachos

Betyg (1-5):
4.6 (10 betyg)

Supergod start på mellofesten!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök mjuka i oljan, ca 3 min.
  2. Mosa bönorna grovt och späd ev med lite vatten. Blanda i lök och vitlök. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200°. Klä en plåt med bakplåtspapper. Varva chipsen i två eller tre lager med de båda ostsorterna mellan och bönröra i små klickar, lite här och där. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min, eller tills osten bubblar på ytan och chipsen fått färg.
  4. Toppa med pico de gallo, gräddfil blandad med koriander samt jalapeño.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



stina

2016-02-27

Detta är en förträfflig o enkel bjudmat till barn o vuxna.

Liknande recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

(11)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Pinchos med brie och rökt kalkon

(0)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(23)

Äppelcoca

(0)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies