Bubblande vegonachos

Betyg (1-5):
4.6 (10 betyg)

Supergod start på mellofesten!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 1 påse nachochips (200 g)
  • 200 g halloumi, riven
  • 6 dl riven cheddar eller texmexost
  • Bönröra:
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk svarta bönor (400 g), sköljda och avrunna
  • 1 msk pressad limesaft
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • pico de gallo, se recept på coop.se
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 kruka koriander, finhackad
  • 1 färsk eller inlagd jalapeños, skivad

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök mjuka i oljan, ca 3 min.
  2. Mosa bönorna grovt och späd ev med lite vatten. Blanda i lök och vitlök. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200°. Klä en plåt med bakplåtspapper. Varva chipsen i två eller tre lager med de båda ostsorterna mellan och bönröra i små klickar, lite här och där. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min, eller tills osten bubblar på ytan och chipsen fått färg.
  4. Toppa med pico de gallo, gräddfil blandad med koriander samt jalapeño.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



stina

2016-02-27

Detta är en förträfflig o enkel bjudmat till barn o vuxna.

Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Nötknyten - Coop

(0)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 1 påse nachochips (200 g)
  • 200 g halloumi, riven
  • 6 dl riven cheddar eller texmexost
  • Bönröra:
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk svarta bönor (400 g), sköljda och avrunna
  • 1 msk pressad limesaft
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • pico de gallo, se recept på coop.se
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 kruka koriander, finhackad
  • 1 färsk eller inlagd jalapeños, skivad

Bubblande vegonachos

Betyg (1-5):
4.6 (10 betyg)

Supergod start på mellofesten!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök mjuka i oljan, ca 3 min.
  2. Mosa bönorna grovt och späd ev med lite vatten. Blanda i lök och vitlök. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200°. Klä en plåt med bakplåtspapper. Varva chipsen i två eller tre lager med de båda ostsorterna mellan och bönröra i små klickar, lite här och där. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min, eller tills osten bubblar på ytan och chipsen fått färg.
  4. Toppa med pico de gallo, gräddfil blandad med koriander samt jalapeño.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



stina

2016-02-27

Detta är en förträfflig o enkel bjudmat till barn o vuxna.

Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Nötknyten - Coop

(0)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies