Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot
  • Tid 90 min
  • Ugn 225º

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot

3.54 (13 betyg)

Här finns utrymme för fristil i brödbaket.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

1 st
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk, yoghurt eller fil
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • 6.5 dl vetemjöl special
  • 100 g finriven pumpa, zucchini eller morot
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl pumpakärnor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm mjölken/yoghurten/filen till 30º. Rör ut jästen i mjölken/yoghurten/filen i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant.

  2. 2

    Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Blanda i finriven zucchini/pumpa och havregryn så att det blir en smidig deg. Jäs 30-40 minuter

  3. 3

    Dela degen i 16 bitar, rulla till bollar och sätt dem ganska tätt på en plåt så de jäser ihop.

  4. 4

    Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 225º. Pensla bullarna med vatten och strö på rikligt med pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/Webbredaktionen

    Värm mjölken/yoghurten/filen till 30º eller förläng jästiden om du inte värmer vätskan.

  • Astrid

    Stämmer det verkligen att man inte skall värma filmjölken/yoghurten/mjölken till 37 grader innan man rör i jästen?

  • Jennie

    Kom ihåg att se till att du har pumpakärnor hemma! Det står inte med i inköpslistan.