Brysselkex

Brysselkex

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Brysselkex är klassiska småkakor som görs på mördeg. Enkelt och snabbt recept, välj själv om du vill rulla i rosa socker eller kanske strössel!

Tillagningstid: 20 min + 1 timme i kylen
Ugnstemperatur:175º
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm röd hushållsfärg

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör, socker, mjöl och vaniljsocker till en deg för hand eller i matberedare.
  2. Forma två rullar av degen, ca 4 cm i diameter. Skaka socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret blir rosa.
  3. Strö ut sockret på en skärbräda och rulla deglängderna i det. Lägg i kylen ca 1 timme. Skär deglängderna i ½-1 cm breda skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-04

Oj oj, tack Britt för att du upptäckte detta - 1 enda tsk räcker fint, vi ska genast ändra detta :)

Britt

2021-11-03

100 tsk vaniljsocker?😏

Liknande recept

Spara recept

Chokladsnittar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Citronkringlor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Mördegskakor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mördeg

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mandelmassekakor

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mandelkubbar

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Finska pinnar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mandelkakor

Betyg
Betyg
(15)
Brysselkex
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm röd hushållsfärg

Brysselkex

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Brysselkex är klassiska småkakor som görs på mördeg. Enkelt och snabbt recept, välj själv om du vill rulla i rosa socker eller kanske strössel!

Tillagningstid: 20 min + 1 timme i kylen
Ugnstemperatur:175º
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör, socker, mjöl och vaniljsocker till en deg för hand eller i matberedare.
  2. Forma två rullar av degen, ca 4 cm i diameter. Skaka socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret blir rosa.
  3. Strö ut sockret på en skärbräda och rulla deglängderna i det. Lägg i kylen ca 1 timme. Skär deglängderna i ½-1 cm breda skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-04

Oj oj, tack Britt för att du upptäckte detta - 1 enda tsk räcker fint, vi ska genast ändra detta :)

Britt

2021-11-03

100 tsk vaniljsocker?😏

Liknande recept

Spara recept

Chokladsnittar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Citronkringlor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Mördegskakor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mördeg

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mandelmassekakor

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mandelkubbar

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Finska pinnar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mandelkakor

Betyg
Betyg
(15)