Brieostfylld lax med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
2.89 (114 betyg)

Ugnsbakad och krämig lax! Servera med pasta och pressad citron

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 kg laxfilé
  • 1 skivad purjolök
  • 70 g babyspenat
  • 2 msk smör
  • 1 citron, hälften pressad saft och hälften klyftor till servering
  • 1 tsk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 150 g brie
  • 100 g soltorkade tomater, i marinad, avrunna
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Ta bort eventuella ben från laxen. Skär bort skinnet. Lägg purjolök och spenat i en smord, ugnsfast form. Pressa över citronsaft, salta, peppra och ringla över olja. Lägg laxen på grönsakerna. Skär skåror i laxen och fyll dem med brieost och soltorkade tomater. Salta och peppra fisken.

Tillagning i ugn

  1. Tillaga fisken i ugnen tills innertemperaturen är 52°, 15-20 minuter i 200°. Använd en ugnstermometer.

Servering

Servera med kokt pasta och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anki

2012-03-26

Prova

Liknande recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(33)

Ädelostbakad fisk

(13)

Sej med krispigt täcke

(8)

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

(11)

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

(2)

Laxpaj med potatis

(13)

Fisk med frasigt täcke

(72)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg laxfilé
  • 1 skivad purjolök
  • 70 g babyspenat
  • 2 msk smör
  • 1 citron, hälften pressad saft och hälften klyftor till servering
  • 1 tsk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 150 g brie
  • 100 g soltorkade tomater, i marinad, avrunna
  • 1 tsk salt

Brieostfylld lax med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
2.89 (114 betyg)

Ugnsbakad och krämig lax! Servera med pasta och pressad citron

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort eventuella ben från laxen. Skär bort skinnet. Lägg purjolök och spenat i en smord, ugnsfast form. Pressa över citronsaft, salta, peppra och ringla över olja. Lägg laxen på grönsakerna. Skär skåror i laxen och fyll dem med brieost och soltorkade tomater. Salta och peppra fisken.

Tillagning i ugn

  1. Tillaga fisken i ugnen tills innertemperaturen är 52°, 15-20 minuter i 200°. Använd en ugnstermometer.

Servering

Servera med kokt pasta och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anki

2012-03-26

Prova

Liknande recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(33)

Ädelostbakad fisk

(13)

Sej med krispigt täcke

(8)

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

(11)

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

(2)

Laxpaj med potatis

(13)

Fisk med frasigt täcke

(72)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies