För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Brieostfylld lax med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
2.91 (116 betyg)

Ugnsbakad och krämig lax! Servera med pasta och pressad citron

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg laxfilé
  • 1 skivad purjolök
  • 70 g babyspenat
  • 2 msk smör
  • 1 citron, hälften pressad saft och hälften klyftor till servering
  • 1 tsk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 150 g brie
  • 100 g soltorkade tomater, i marinad, avrunna
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Ta bort eventuella ben från laxen. Skär bort skinnet. Lägg purjolök och spenat i en smord, ugnsfast form. Pressa över citronsaft, salta, peppra och ringla över olja. Lägg laxen på grönsakerna. Skär skåror i laxen och fyll dem med brieost och soltorkade tomater. Salta och peppra fisken.

Tillagning i ugn

  1. Tillaga fisken i ugnen tills innertemperaturen är 52°, 15-20 minuter i 200°. Använd en ugnstermometer.

Servering

Servera med kokt pasta och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anki

2012-03-26

Prova

Liknande recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(15)

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

(3)

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

(2)

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

(12)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(39)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Ädelostfylld lax på salladsbädd

(15)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg laxfilé
  • 1 skivad purjolök
  • 70 g babyspenat
  • 2 msk smör
  • 1 citron, hälften pressad saft och hälften klyftor till servering
  • 1 tsk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 150 g brie
  • 100 g soltorkade tomater, i marinad, avrunna
  • 1 tsk salt

Brieostfylld lax med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
2.91 (116 betyg)

Ugnsbakad och krämig lax! Servera med pasta och pressad citron

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort eventuella ben från laxen. Skär bort skinnet. Lägg purjolök och spenat i en smord, ugnsfast form. Pressa över citronsaft, salta, peppra och ringla över olja. Lägg laxen på grönsakerna. Skär skåror i laxen och fyll dem med brieost och soltorkade tomater. Salta och peppra fisken.

Tillagning i ugn

  1. Tillaga fisken i ugnen tills innertemperaturen är 52°, 15-20 minuter i 200°. Använd en ugnstermometer.

Servering

Servera med kokt pasta och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anki

2012-03-26

Prova

Liknande recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(15)

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

(3)

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

(2)

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

(12)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(39)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Ädelostfylld lax på salladsbädd

(15)