Brieostfylld lax med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.94 (118 betyg)

Ugnsbakad och krämig lax! Servera med pasta och pressad citron

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg laxfilé
  • 1 skivad purjolök
  • 70 g babyspenat
  • 2 msk smör
  • 1 citron, hälften pressad saft och hälften klyftor till servering
  • 1 tsk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 150 g brie
  • 100 g soltorkade tomater, i marinad, avrunna
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Ta bort eventuella ben från laxen. Skär bort skinnet. Lägg purjolök och spenat i en smord, ugnsfast form. Pressa över citronsaft, salta, peppra och ringla över olja. Lägg laxen på grönsakerna. Skär skåror i laxen och fyll dem med brieost och soltorkade tomater. Salta och peppra fisken.

Tillagning i ugn

  1. Tillaga fisken i ugnen tills innertemperaturen är 52°, 15-20 minuter i 200°. Använd en ugnstermometer.

Servering

Servera med kokt pasta och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anki

2012-03-26

Prova

Liknande recept

Spara recept

Baconlindad torskrygg med potatiskross

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sej med krispigt täcke

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Fetaostbakad lax med zucchini

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Ädelostbakad fisk

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

Betyg
Betyg
(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg laxfilé
  • 1 skivad purjolök
  • 70 g babyspenat
  • 2 msk smör
  • 1 citron, hälften pressad saft och hälften klyftor till servering
  • 1 tsk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 150 g brie
  • 100 g soltorkade tomater, i marinad, avrunna
  • 1 tsk salt

Brieostfylld lax med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.94 (118 betyg)

Ugnsbakad och krämig lax! Servera med pasta och pressad citron

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort eventuella ben från laxen. Skär bort skinnet. Lägg purjolök och spenat i en smord, ugnsfast form. Pressa över citronsaft, salta, peppra och ringla över olja. Lägg laxen på grönsakerna. Skär skåror i laxen och fyll dem med brieost och soltorkade tomater. Salta och peppra fisken.

Tillagning i ugn

  1. Tillaga fisken i ugnen tills innertemperaturen är 52°, 15-20 minuter i 200°. Använd en ugnstermometer.

Servering

Servera med kokt pasta och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anki

2012-03-26

Prova

Liknande recept

Spara recept

Baconlindad torskrygg med potatiskross

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sej med krispigt täcke

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Fetaostbakad lax med zucchini

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Ädelostbakad fisk

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

Betyg
Betyg
(4)