Brieost på knäckebröd med dadel- och apelsinchutney

Brieost på knäckebröd med dadel- och apelsinchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Koka din egen dadel- och apelsinchutney och servera på små bitar av knäckebröd och brieost. Kommer att passa perfekt till glöggen eller julminglet.

Tillagningstid: 25 min
16 stycken
  • knäckebröd Din Harmoni Vallmofrö & Havssalt, Din Stund Chia & Havssalt eller Din Glädje Anis eller Fänkål & Havssalt
  • 200 g brie
  • färsk rosmarin, till garnering
  • apelsinskal, till garnering
  • Dadel- och apelsinchutney:
  • 1 apelsin
  • 15 färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 msk hackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Skär bort skalet från apelsinen, var noga med att få bort det vita. Filéa apelsinen och skär i mindre bitar. Hacka dadlarna.
  2. Stek rosmarin och chiliflakes i en liten kastrull i olja ett par minuter. Tillsätt fruktkött, dadlar, vatten och socker. Koka till marmeladkonsistens, 10–15 min. Låt svalna något.
  3. Bryt knäckebrödet i bitar. Skär brieosten i bitar. Lägg ost på knäckebröden och toppa med chutneyn. Garnera med rosmarin och lite apelsinzest.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-18

Hej Karin! Det ska vara färska dadlar. VI har förtydligat i ingredienslistan. Mvh Maja, redaktör

Karin B

2020-11-12

Ska det vara torkade eller färska dadlar? Hade varit bra om det framgick.

Anette Grönlund

2019-12-06

Otroligt god chutney

Brieost på knäckebröd med dadel- och apelsinchutney
11 st
  • Ingredienser (11)
  • knäckebröd Din Harmoni Vallmofrö & Havssalt, Din Stund Chia & Havssalt eller Din Glädje Anis eller Fänkål & Havssalt
  • 200 g brie
  • färsk rosmarin, till garnering
  • apelsinskal, till garnering
  • Dadel- och apelsinchutney:
  • 1 apelsin
  • 15 färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 msk hackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 dl strösocker

Brieost på knäckebröd med dadel- och apelsinchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Koka din egen dadel- och apelsinchutney och servera på små bitar av knäckebröd och brieost. Kommer att passa perfekt till glöggen eller julminglet.

Tillagningstid: 25 min
16 stycken

Gör så här

  1. Skär bort skalet från apelsinen, var noga med att få bort det vita. Filéa apelsinen och skär i mindre bitar. Hacka dadlarna.
  2. Stek rosmarin och chiliflakes i en liten kastrull i olja ett par minuter. Tillsätt fruktkött, dadlar, vatten och socker. Koka till marmeladkonsistens, 10–15 min. Låt svalna något.
  3. Bryt knäckebrödet i bitar. Skär brieosten i bitar. Lägg ost på knäckebröden och toppa med chutneyn. Garnera med rosmarin och lite apelsinzest.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-18

Hej Karin! Det ska vara färska dadlar. VI har förtydligat i ingredienslistan. Mvh Maja, redaktör

Karin B

2020-11-12

Ska det vara torkade eller färska dadlar? Hade varit bra om det framgick.

Anette Grönlund

2019-12-06

Otroligt god chutney