Bönmos

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Bönmos är ett gott mättande tillbehör till fiskpinnar i korvbröd eller andra fiskrätter. Recept av Erik Brännström

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g frysta sojabönor, tinade
  • 100 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 30 g dill, grovt skuren
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt, peppar, cayennepeppar och smör till stekning

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör. Lägg i sojabönor och ärter. Häll i vatten och fond och låt puttra någon minut.
  2. Häll allt i en bunke och tillsätt dill och citron. Mixa till en nästan slät puré. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kikärtsbollar med couscous, picklad lök och vitlökssås

(13)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g frysta sojabönor, tinade
  • 100 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 30 g dill, grovt skuren
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt, peppar, cayennepeppar och smör till stekning

Bönmos

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Bönmos är ett gott mättande tillbehör till fiskpinnar i korvbröd eller andra fiskrätter. Recept av Erik Brännström

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör. Lägg i sojabönor och ärter. Häll i vatten och fond och låt puttra någon minut.
  2. Häll allt i en bunke och tillsätt dill och citron. Mixa till en nästan slät puré. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kikärtsbollar med couscous, picklad lök och vitlökssås

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies