
Bönmos
Betyg (1-5):
Bönmos är ett gott mättande tillbehör till fiskpinnar i korvbröd eller andra fiskrätter. Recept av Erik Brännström
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 200 g frysta sojabönor, tinade
- 100 g frysta gröna ärtor, tinade
- 1 dl vatten
- 1 msk grönsaksfond
- 30 g dill, grovt skuren
- 0.5 citron, pressad saft
- salt, peppar, cayennepeppar och smör till stekning
Gör så här
- Fräs lök och vitlök i smör. Lägg i sojabönor och ärter. Häll i vatten och fond och låt puttra någon minut.
- Häll allt i en bunke och tillsätt dill och citron. Mixa till en nästan slät puré. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Liknande recept
Bönmos
Betyg (1-5):
Bönmos är ett gott mättande tillbehör till fiskpinnar i korvbröd eller andra fiskrätter. Recept av Erik Brännström
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fräs lök och vitlök i smör. Lägg i sojabönor och ärter. Häll i vatten och fond och låt puttra någon minut.
- Häll allt i en bunke och tillsätt dill och citron. Mixa till en nästan slät puré. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!