Bolognese på julskinka

Bolognese på julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ta hand om alla rester och omvandla dem till nya goda rätter, Till exempel en bolgonese på överbliven julskinka, perfekt vardagsmiddag.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 500 g julskinka
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tomater, tärnade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 msk torkad salvia
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • pasta
  • riven parmesan

Gör så här

  1. Hacka skinkan fint. Hetta upp olja i en gryta och stek löken tills den är mjuk.
  2. Tillsätt skinka och tomatpuré och stek ytterligare ett par min.
  3. Tillsätt färska och krossade tomater, buljong, socker, salvia, fänkålsfrö och salt. Låt sjuda ca 20 min. Servera med pasta och riven parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bolognese på julskinka
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g julskinka
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tomater, tärnade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 msk torkad salvia
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • pasta
  • riven parmesan

Bolognese på julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ta hand om alla rester och omvandla dem till nya goda rätter, Till exempel en bolgonese på överbliven julskinka, perfekt vardagsmiddag.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Hacka skinkan fint. Hetta upp olja i en gryta och stek löken tills den är mjuk.
  2. Tillsätt skinka och tomatpuré och stek ytterligare ett par min.
  3. Tillsätt färska och krossade tomater, buljong, socker, salvia, fänkålsfrö och salt. Låt sjuda ca 20 min. Servera med pasta och riven parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!