Blomkålscouscous med färsbiffar
  • Tid 30 min

Blomkålscouscous med färsbiffar

4.33 (3 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1 blomkålshuvud (1 kg)
Färsbiffar:
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl kapris, grovhackad
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning
Till servering:
  • brynt smör, rårörda lingon och kapris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda färsen med ägg, lök, vitlök, kapris, persilja, salt och peppar.

  2. 2

    Forma runda färsbiffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida i smör.

  3. 3

    Riv blomkålen till ett smul. Lägg ner i saltat kokande vatten ca 3 min. Sila av i ett durkslag.

  4. 4

    Servera med brynt smör, rårörda lingon och ev mer kapris.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cecilia

    Rolig och god variant på blomkål. Biffarna blev jättegoda och hela familjen tyckte om det!