Blinier

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(71)

Blinierna är en förrätt men eftersom den blir så matig, passar den lika bra som huvudrätt.

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl öl
  • 1 dl grädde
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g Kalix löjrom eller annan rom
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Blanda mjölk, öl och grädde i en bunke. Häll i mjölet blandat med bakpulvret och rör om till en jämn smet. Tillsätt ägg, salt och till sist smält smör, under omrörning.
  2. Grädda smeten i en plättlagg precis innanservering. Toppa blinierna med crème fraiche, Kalixlöjrom och rödlök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mymark

2020-12-18

Bytte ut grädden mot filmjölk. Tycker att det är gott när dom är lite syrliga 🙂

Hilkka Lundqvist

2015-07-22

Lyckade blinier, min mor som har bott i Karelen var överförtjust i dessa

Liknande recept

Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Silltallrik

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rökig lax med pepparrotskräm

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxtårta på kavring

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor med löjrom

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Laxtårta med dill och gräslök

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl öl
  • 1 dl grädde
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g Kalix löjrom eller annan rom
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 dl crème fraiche

Blinier

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(71)

Blinierna är en förrätt men eftersom den blir så matig, passar den lika bra som huvudrätt.

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölk, öl och grädde i en bunke. Häll i mjölet blandat med bakpulvret och rör om till en jämn smet. Tillsätt ägg, salt och till sist smält smör, under omrörning.
  2. Grädda smeten i en plättlagg precis innanservering. Toppa blinierna med crème fraiche, Kalixlöjrom och rödlök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mymark

2020-12-18

Bytte ut grädden mot filmjölk. Tycker att det är gott när dom är lite syrliga 🙂

Hilkka Lundqvist

2015-07-22

Lyckade blinier, min mor som har bott i Karelen var överförtjust i dessa

Liknande recept

Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Silltallrik

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rökig lax med pepparrotskräm

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxtårta på kavring

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor med löjrom

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Laxtårta med dill och gräslök

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)