Black bean chocolate cake

Betyg (1-5):
4.3 (23 betyg)

Smakar som en chokladtryffelkaka.

Tillagningstid: 45 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 1 dl kallt kaffe
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl socker
  • ev smaksättning: finrivet skal från 1 apelsin eller 2 tsk hackad mynta
  • Chokladganache
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa bönorna till ett slätt mos. Tillsätt kaffet och mixa lite till. Rör ihop med övriga ingredienser i en bunke.
  2. Olja in en liten form med löstagbar botten (ca 18 cm i diameter) och häll i smeten.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 min eller tills en provsticka kommer upp torr. Låt svalna helt.

Chokladganache

  1. Bryt chokladen i små bitar. Koka upp grädden i en kastrull och häll i chokladen. Rör tills chokladen lösts upp. Häll chokladganachen över kakan. Ställ i kylskåp några timmar före servering.

Tips

Havregrädde går även bra att använda istället för vispgrädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-22

Hej Ellen, Om du gör receptet i långpanna bör du tredubbla mängden ingredienser. Tänk på att gräddningstiden också måste anpassas då. Hur lång tid det tar kan vi inte svara på eftersom vi inte provlagat, men återkom gärna och berätta hur det går! Lycka till med baket! /Elsa, webbredaktör

Ellen

2019-01-20

Går denna att göra i långpanna?

Viktoria

2016-09-25

Å jag bytte rapsolja till Änglamarks rapsolja med citronsmak. Gott.

Eva Kerstin Linnea

2016-08-19

Så fantastiskt god! En riktig vuxenkaka, passar perfekt i små bitar med en klick vispgrädde.

Jeanette

2016-08-10

Mycket god, tillsatte 2 dl frusna skogshallon. Blev jättegott.

christine

2016-08-06

Ett otroligt god! Ingen kunde gissa att det var svarta bönor i. Jag tog turkisk torkad mynta och citron i blev väldigt lyckat

Anna

2016-08-01

Fantastiskt god! Vuxen kladdkaka, lätt att äta, och vi använde havregrädde till ganachen.

Maria

2016-06-25

Såg så god ut, tyckte det skulle bli spännande med svarta bönor. Blev smakmässigt katastrof! Så illasmakande, slängde hela kakan. Det ända som var gott var glasyren, den skrapade vi av och smaskade i oss! Så varning, tro inte att den kommer att smaka liknande kladdkaka, smakar bara konstigt.

Liknande recept

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 1 dl kallt kaffe
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl socker
  • ev smaksättning: finrivet skal från 1 apelsin eller 2 tsk hackad mynta
  • Chokladganache
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde

Black bean chocolate cake

Betyg (1-5):
4.3 (23 betyg)

Smakar som en chokladtryffelkaka.

Tillagningstid: 45 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa bönorna till ett slätt mos. Tillsätt kaffet och mixa lite till. Rör ihop med övriga ingredienser i en bunke.
  2. Olja in en liten form med löstagbar botten (ca 18 cm i diameter) och häll i smeten.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 min eller tills en provsticka kommer upp torr. Låt svalna helt.

Chokladganache

  1. Bryt chokladen i små bitar. Koka upp grädden i en kastrull och häll i chokladen. Rör tills chokladen lösts upp. Häll chokladganachen över kakan. Ställ i kylskåp några timmar före servering.

Tips

Havregrädde går även bra att använda istället för vispgrädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-22

Hej Ellen, Om du gör receptet i långpanna bör du tredubbla mängden ingredienser. Tänk på att gräddningstiden också måste anpassas då. Hur lång tid det tar kan vi inte svara på eftersom vi inte provlagat, men återkom gärna och berätta hur det går! Lycka till med baket! /Elsa, webbredaktör

Ellen

2019-01-20

Går denna att göra i långpanna?

Viktoria

2016-09-25

Å jag bytte rapsolja till Änglamarks rapsolja med citronsmak. Gott.

Eva Kerstin Linnea

2016-08-19

Så fantastiskt god! En riktig vuxenkaka, passar perfekt i små bitar med en klick vispgrädde.

Jeanette

2016-08-10

Mycket god, tillsatte 2 dl frusna skogshallon. Blev jättegott.

christine

2016-08-06

Ett otroligt god! Ingen kunde gissa att det var svarta bönor i. Jag tog turkisk torkad mynta och citron i blev väldigt lyckat

Anna

2016-08-01

Fantastiskt god! Vuxen kladdkaka, lätt att äta, och vi använde havregrädde till ganachen.

Maria

2016-06-25

Såg så god ut, tyckte det skulle bli spännande med svarta bönor. Blev smakmässigt katastrof! Så illasmakande, slängde hela kakan. Det ända som var gott var glasyren, den skrapade vi av och smaskade i oss! Så varning, tro inte att den kommer att smaka liknande kladdkaka, smakar bara konstigt.

Liknande recept

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies