Blåbär med mandelmassa och vit choklad
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Blåbär med mandelmassa och vit choklad

3.4 (5 betyg)

Härlig smulpaj med blåbär, mandelmassa, kademumma och vit choklad

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
  • 450 g frysta blåbär
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 msk malen kardemumma
  • 50 g vit choklad, grovriven
  • 1 liter vaniljglass, till servering
Smuldeg
  • 150 g kallt smör i tärningar
  • 200 g mandelmassa, grovriven
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Rör ihop blåbär, potatismjöl, socker och kardemumma. Fördela i sex portionsformar eller i en stor passande pajform.

Smuldeg:

  1. 1

    Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna och strö det över blåbären. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Strö över chokladen och grädda ytterligare 20 min. Servera med vaniljglass.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Frida

    Jättegod och enkel att göra!