Bjudsallad med sparris, avokado och pumpakärnor
  • Tid 15 min

Bjudsallad med sparris, avokado och pumpakärnor

3.34 (29 betyg)

Stekt sparris ger vårkänslor till den vackra salladen med mycket färg.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 portioner
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 70 g salladsmix
  • 2 tärnade avokador
  • 250 g körsbärstomater
Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung, eller ljus sirap
  • 0.5 finriven vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och doftar nötigt.

  2. 2

    Ansa och skär sparrisen i sneda tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek sparrisen hastigt. Salta.

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till vinägretten.

  4. 4

    Fördela sallad, avokado, tomat och sparris på ett serveringsfat. Strö över pumpakärnor och ringla över vinägretten. Servera till pajen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tomat och avokado smakar mycket mer om de får bli rumsvarma innan servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lena Ingegerd Catari

    Kanongod sallad,får göra den när jag kommer hem från semestern!

  • Helena Ekrot

    Väldigt god sallad. Åt den till grillat kött och det smakade väldigt bra.