Biff i grönpepparsås

Biff i grönpepparsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Lyxig kötträtt med gräddig grönpepparsås och ris.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 500 g biff
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 gul lök, klyftad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk grönpeppar, lätt krossad
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 160 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär biffen i 2 cm kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn hastigt köttet i olja. Salta och lägg åt sidan. Stek lök och vitlök i samma stekpanna utan att diska den emellan. Stek under omrörning tills löken är något mjuk. Tillsätt grönpeppar, vatten, grädde och fond. Låt sjuda 5 min.
  3. Häll ner köttet i såsen och låt sjuda 3 min. Servera direkt med ris, tomater och gurka.

Servering

Smaksätt såsen med ett stänk konjak och red av med majzena för vuxnare smak.

Tips

Byt grönpeppar mot lite soja och vitlök om barnen föredrar det.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2021-02-10

Gott och lättlagat men tyckte att det blev ganska lite mat - blev bara tre portioner för oss.

Fredrik

2015-11-03

Väldigt gott och smidigt att göra! Att flambera köttet i konjak först och sedan även hälla i lite i såsen är helt klart att rekommendera.

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Wallenbergare på lammfärs

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Wallenbergare

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Nötrulader

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Viltwallenbergare med gräddsås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(15)
Biff i grönpepparsås
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl ris
  • 500 g biff
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 gul lök, klyftad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk grönpeppar, lätt krossad
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 160 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 1 tsk salt

Biff i grönpepparsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Lyxig kötträtt med gräddig grönpepparsås och ris.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär biffen i 2 cm kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn hastigt köttet i olja. Salta och lägg åt sidan. Stek lök och vitlök i samma stekpanna utan att diska den emellan. Stek under omrörning tills löken är något mjuk. Tillsätt grönpeppar, vatten, grädde och fond. Låt sjuda 5 min.
  3. Häll ner köttet i såsen och låt sjuda 3 min. Servera direkt med ris, tomater och gurka.

Servering

Smaksätt såsen med ett stänk konjak och red av med majzena för vuxnare smak.

Tips

Byt grönpeppar mot lite soja och vitlök om barnen föredrar det.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2021-02-10

Gott och lättlagat men tyckte att det blev ganska lite mat - blev bara tre portioner för oss.

Fredrik

2015-11-03

Väldigt gott och smidigt att göra! Att flambera köttet i konjak först och sedan även hälla i lite i såsen är helt klart att rekommendera.

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Wallenbergare på lammfärs

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Wallenbergare

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Nötrulader

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Viltwallenbergare med gräddsås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(15)