Barnens bästa renskavsgryta
  • Tid 30 min

Barnens bästa renskavsgryta

4.11 (19 betyg)

Superenkel och god renskavsgryta med svamp, lök och grädde

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 480 g fryst renskav
  • smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 msk ljus redning
  • 800 g potatis
  • rårörda lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i saltat vatten. Skär champinjoner i mindre bitar. Dela löken på mitten genom roten. Skala och skär i strimlor.

  2. 2

    Stek den frysta renskaven i en klick smör i het stekpanna. Dra isär bitarna och vänd när de har fått stekyta.

  3. 3

    Lägg köttet på en tallrik. Stek svamp och lök. Lägg tillbaka köttet när löken mjuknat. Pressa ner vitlök och krydda med salt och svartpeppar.

  4. 4

    Häll i grädde och mjölk och låt allt småputtra ca 5 min. Häll i soja och färdig redning. Rör om ordentligt. Servera renskavsgrytan med kokt potatis och rårörda lingon.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Viveka

    Super gott!

  • Maria

    Fredagsfavorit! Gott & enkelt

  • Anita

    Supergott och enkelt ;) mums

  • Josefin

    VÄRDENS BÄSTA MAT ❤️!

Visa fler