Barnens bästa frallor

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Bästa mellis eller frukostfrallan som barnen kan baka själva.

Tillagningstid: 30 min + ugnstid
Ugnstemperatur:250º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 0.5 jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 11 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl pumpakärnor

Gör så här

  1. Smula jäst i en bunke. Rör ihop med ljummet vatten. Tillsätt olivolja, honung och salt. Rör ner vetemjöl och grovt rågmjöl, lite i taget, till en jämn deg.
  2. Jäs 1 timme under en kökshandduk. Häll 1 dl mjöl på bakbordet. Knåda degen 5 min med mjölade händer.
  3. Forma degen till en lång rulle. Vänd degrullen i pumpakärnor. Sätt ugnen på 250˚.
  4. Skär i 12 bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs 30 min under kökshandduk. Spreja bullarna med vatten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med färskost och grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eivor

2018-05-17

Hur fastnar pumpafröna på brödet.

Liknande recept

Salta kex - Coop

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Lättbakade baguetter - Coop

(7)

Knaprigt knäcke - Coop

(12)

Brytbröd med frön - Coop

(20)

Proteinrikt hälsobröd - Coop

(6)

Kalljästa briocher - Coop

(16)

Pitabröd med pumpakärnor - Coop

(0)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 0.5 jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 11 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl pumpakärnor

Barnens bästa frallor

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Bästa mellis eller frukostfrallan som barnen kan baka själva.

Tillagningstid: 30 min + ugnstid
Ugnstemperatur:250º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jäst i en bunke. Rör ihop med ljummet vatten. Tillsätt olivolja, honung och salt. Rör ner vetemjöl och grovt rågmjöl, lite i taget, till en jämn deg.
  2. Jäs 1 timme under en kökshandduk. Häll 1 dl mjöl på bakbordet. Knåda degen 5 min med mjölade händer.
  3. Forma degen till en lång rulle. Vänd degrullen i pumpakärnor. Sätt ugnen på 250˚.
  4. Skär i 12 bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs 30 min under kökshandduk. Spreja bullarna med vatten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med färskost och grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eivor

2018-05-17

Hur fastnar pumpafröna på brödet.

Liknande recept

Salta kex - Coop

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Lättbakade baguetter - Coop

(7)

Knaprigt knäcke - Coop

(12)

Brytbröd med frön - Coop

(20)

Proteinrikt hälsobröd - Coop

(6)

Kalljästa briocher - Coop

(16)

Pitabröd med pumpakärnor - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies