För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Barnens bästa carbonara

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Lättlagad vegetarisk carbonara som är krämig och god och mättande till middag.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 240 g veganskt bacon eller vanligt bacon, i strimlor
  • 320 g spagetti
  • olja
  • 4 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • Till servering
  • parmesan, till servering
  • hackad persilja, till servering
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat pastavatten. Skär veganskt alternativ till bacon, eller vanligt bacon, i strimlor.
  2. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet knaprigt, i lite olja/smör. Ta stekpannan från värmen. Separera äggulor från vitorna och lägg i en bunke.
  3. Blanda grädde med äggulorna. Tillsätt finriven parmesan och riv ner vitlöksklyfta. Vänd ihop pastan med bacon och häll såsen över pastan. Rör om ordentligt.
  4. Servera pastan med parmesan, ev hackad persilja och svartpeppar.

Tips

Gör maränger, eller en pavlova med vitorna. Recept hittar du här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Katalansk quornburgare

(5)

Veganska köttbullar

(5)

Pulled oats-wok

(8)

Quorn köttfärssås

(12)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(2)

Wraps med quorn och curryröra

(25)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Tofu tikka masala

(23)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 240 g veganskt bacon eller vanligt bacon, i strimlor
  • 320 g spagetti
  • olja
  • 4 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • Till servering
  • parmesan, till servering
  • hackad persilja, till servering
  • svartpeppar

Barnens bästa carbonara

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Lättlagad vegetarisk carbonara som är krämig och god och mättande till middag.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat pastavatten. Skär veganskt alternativ till bacon, eller vanligt bacon, i strimlor.
  2. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet knaprigt, i lite olja/smör. Ta stekpannan från värmen. Separera äggulor från vitorna och lägg i en bunke.
  3. Blanda grädde med äggulorna. Tillsätt finriven parmesan och riv ner vitlöksklyfta. Vänd ihop pastan med bacon och häll såsen över pastan. Rör om ordentligt.
  4. Servera pastan med parmesan, ev hackad persilja och svartpeppar.

Tips

Gör maränger, eller en pavlova med vitorna. Recept hittar du här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Katalansk quornburgare

(5)

Veganska köttbullar

(5)

Pulled oats-wok

(8)

Quorn köttfärssås

(12)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(2)

Wraps med quorn och curryröra

(25)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Tofu tikka masala

(23)