Barnens bästa caesarsallad
  • Tid 20 min
  • Ugn 225º

Barnens bästa caesarsallad

0 (0 betyg)

Lättlagad caesarsallad med räkor, krutonger och parmesan.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g parmesanost
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 6 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 romansalladshuvuden
  • 12 körsbärstomater
  • 100 g sockerärter
  • 1 kg räkor eller 300 g i lag
  • 50 g parmesanost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Riv parmesanost fint. Blanda med majonnäs och vitlök. Tärna brödskivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Blanda med flingsalt.

  2. 2

    Rosta krutongerna mitt i ugnen 7–8 minuter. Skär romansallad i bitar. Blanda med dressingen. Dela körsbärstomaterna.

  3. 3

    Dela sockerärter på längden. Skala räkor eller låt räckor i lag rinna av. Hyvla parmesanost med osthyvel.

  4. 4

    Blanda räkor, sallad, krutonger och grönsaker med parmesan och servera på ett stort fat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar