Barnens bästa blåbärspaj
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Barnens bästa blåbärspaj

3.2 (5 betyg)

Lättlagad smulpaj med blåbär och vit choklad.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 450 g frysta blåbär
  • 1 msk strösocker
  • 100 g vit choklad
Till servering
  • glass
  • vaniljsås eller vispad grädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. smör i tärningar. Nyp ihop havregryn,vetemjöl, strösocker och salt med smörbitarna till en smulig deg.

  2. 2

    Blanda frysta blåbär och strösocker i en pajform, cirka 25 centimeter i diameter. Hacka vit choklad.

  3. 3

    Strö smuldegen och den vita chokladen över blåbären. Grädda långt ner i ugnen 30 minuter. Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar