Bärbägare

Bärbägare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Söta små bägare med smak av jordgubb.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i kyl
6 portioner
  • 50 g digestivekex
  • 50 g salta pinnar
  • 25 g rumsvarmt smör
  • Fyllning:
  • 2 gelatinblad
  • 200 g färska jordgubbar
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl strösocker
  • Till servering:
  • färska blåbär

Gör så här

  1. Krossa digestivekex och salta pinnar fint i en mortel eller matberedare. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig massa.
  2. Fördela smulorna i 6 glas eller portionsformar. Spara ev lite smulor att toppa med.

Fyllning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa jordgubbarna fint med stavmixer eller i matberedare.
  2. Vispa ihop jordgubbsmoset med crème fraiche och socker i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börjar ryka. Dra då kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta ner i jordgubbssmeten under omrörning. Fördela smeten i formarna. Låt stelna i kyl ca 3 tim.

Servering

  1. Toppa med blåbär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bärbägare
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 50 g digestivekex
  • 50 g salta pinnar
  • 25 g rumsvarmt smör
  • Fyllning:
  • 2 gelatinblad
  • 200 g färska jordgubbar
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl strösocker
  • Till servering:
  • färska blåbär

Bärbägare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Söta små bägare med smak av jordgubb.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i kyl
6 portioner

Gör så här

  1. Krossa digestivekex och salta pinnar fint i en mortel eller matberedare. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig massa.
  2. Fördela smulorna i 6 glas eller portionsformar. Spara ev lite smulor att toppa med.

Fyllning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa jordgubbarna fint med stavmixer eller i matberedare.
  2. Vispa ihop jordgubbsmoset med crème fraiche och socker i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börjar ryka. Dra då kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta ner i jordgubbssmeten under omrörning. Fördela smeten i formarna. Låt stelna i kyl ca 3 tim.

Servering

  1. Toppa med blåbär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!