Banansemifreddo med kaffekolasås och kokos

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Väldigt, väldigt gott!

Tillagningstid: 30 min + 4 tim i frysen
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 100 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 1 dl kokossocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 små bananer
  • 2 dl kesella vanilj
  • 1 dl torrostade kokosflingor eller kokoschips
  • 2 dl kesella vanilj
  • Kaffekolasås:
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk kahlúa eller liknande likör
  • 0.5 dl starkt bryggt kaffe gärna espresso
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv den vita chokladen grovt och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills chokladen är gyllene, ca 5 min. Låt svalna.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulor och kokossocker tills sockret smält. Vispa grädden fluffig.
  3. Mosa bananerna och rör ihop med kesella och äggulevisp. Smula ner den rostade chokladen. Vänd ner grädden och sist äggvitan. Rör varsamt så att glassen behåller sin volym. Häll smeten i en plastburk med lock och ställ in i frysen minst 4 timmar.

Kaffekolasås:

  1. Häll alla ingredienser utom smöret i en kastrull och låt koka ca 10 min. Rör ner smöret och låt såsen kallna.
  2. Servera semifreddon med kaffekolasåsen och toppa med rostad kokos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2015-11-25

Jätte gott!

Liknande recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

(9)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Bananplättar med kokos

(12)

Crème brûlée

(121)

Kvargglass med blåbär och honung

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 100 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 1 dl kokossocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 små bananer
  • 2 dl kesella vanilj
  • 1 dl torrostade kokosflingor eller kokoschips
  • 2 dl kesella vanilj
  • Kaffekolasås:
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk kahlúa eller liknande likör
  • 0.5 dl starkt bryggt kaffe gärna espresso
  • 2 msk smör

Banansemifreddo med kaffekolasås och kokos

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Väldigt, väldigt gott!

Tillagningstid: 30 min + 4 tim i frysen
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv den vita chokladen grovt och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills chokladen är gyllene, ca 5 min. Låt svalna.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulor och kokossocker tills sockret smält. Vispa grädden fluffig.
  3. Mosa bananerna och rör ihop med kesella och äggulevisp. Smula ner den rostade chokladen. Vänd ner grädden och sist äggvitan. Rör varsamt så att glassen behåller sin volym. Häll smeten i en plastburk med lock och ställ in i frysen minst 4 timmar.

Kaffekolasås:

  1. Häll alla ingredienser utom smöret i en kastrull och låt koka ca 10 min. Rör ner smöret och låt såsen kallna.
  2. Servera semifreddon med kaffekolasåsen och toppa med rostad kokos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2015-11-25

Jätte gott!

Liknande recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

(9)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Bananplättar med kokos

(12)

Crème brûlée

(121)

Kvargglass med blåbär och honung

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies