För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Banankaka med kanel

Betyg (1-5):
3.09 (11 betyg)

Saftig banankaka med kanel och nötter. Passar utmärkt att baka till eftermiddagsfikat.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 bananer
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl grovhackade valfria nötter t ex hasselnötter eller valnötter
  • 1 banan, ovanpå

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mosa bananerna med en gaffel. Vispa ägg och socker med ballongvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  2. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Häll i en brödform täckt med bakplåtspapper. Lägg ev en banan skivad på längden ovanpå. Grädda mitt i ugnen 50–60 min, känn med provsticka. Låt kakan svalna i sin form.

Tips

Kakan blir en snackis om gästerna får gissa den ”hemliga” ingrediensen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2020-01-23

Jag försökte baka kakan idag. Enl min bedömning fattades det någon vätska eftersom det bara blev en stor klump och man kunde inte blanda ihop ingredienserna alls. Jag valde att tillsätta 1 dl av min kaffee latte och detta blev en bra konsistens. Smaken och konsitensen efter bakningen blev helt rätt och uppskattad av barnet.

Liknande recept

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Vit chokladtryffel

(39)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Smoothie med mango

(7)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(28)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Varm mango med honung och ingefära

(26)

Banoffee-paj

(93)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 bananer
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl grovhackade valfria nötter t ex hasselnötter eller valnötter
  • 1 banan, ovanpå

Banankaka med kanel

Betyg (1-5):
3.09 (11 betyg)

Saftig banankaka med kanel och nötter. Passar utmärkt att baka till eftermiddagsfikat.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mosa bananerna med en gaffel. Vispa ägg och socker med ballongvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  2. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Häll i en brödform täckt med bakplåtspapper. Lägg ev en banan skivad på längden ovanpå. Grädda mitt i ugnen 50–60 min, känn med provsticka. Låt kakan svalna i sin form.

Tips

Kakan blir en snackis om gästerna får gissa den ”hemliga” ingrediensen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2020-01-23

Jag försökte baka kakan idag. Enl min bedömning fattades det någon vätska eftersom det bara blev en stor klump och man kunde inte blanda ihop ingredienserna alls. Jag valde att tillsätta 1 dl av min kaffee latte och detta blev en bra konsistens. Smaken och konsitensen efter bakningen blev helt rätt och uppskattad av barnet.

Liknande recept

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Vit chokladtryffel

(39)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Smoothie med mango

(7)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(28)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Varm mango med honung och ingefära

(26)

Banoffee-paj

(93)