Banankaka med choklad och nötter

Betyg (1-5):
4.19 (16 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 50 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 små bananer
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl mörk sirap
  • Chokladglasyr och topping:
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk vispgrädde
  • 0.5 dl hackade hasselnötter

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna. Blanda mjöl, choklad, nötter, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Vänd ner banan, sirap, mjölblandningen och smör i äggvispet. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Låt svalna i sin form.
  3. Smält chokladen i grädden i en liten kastrull. Häll glasyren över kakan och strö över nötterna.

Tips

Använd gärna bananer som blivit kvar i fruktskålen och blivit brunprickiga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskladdkaka

(27)

Hallonsmoothie

(8)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Frasvåfflor

(123)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 små bananer
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl mörk sirap
  • Chokladglasyr och topping:
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk vispgrädde
  • 0.5 dl hackade hasselnötter

Banankaka med choklad och nötter

Betyg (1-5):
4.19 (16 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 50 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna. Blanda mjöl, choklad, nötter, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Vänd ner banan, sirap, mjölblandningen och smör i äggvispet. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Låt svalna i sin form.
  3. Smält chokladen i grädden i en liten kastrull. Häll glasyren över kakan och strö över nötterna.

Tips

Använd gärna bananer som blivit kvar i fruktskålen och blivit brunprickiga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskladdkaka

(27)

Hallonsmoothie

(8)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Frasvåfflor

(123)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies