Banankaka med choklad och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Tillagningstid: 30 min + 50 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 små bananer
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl mörk sirap
  • Chokladglasyr och topping:
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk vispgrädde
  • 0.5 dl hackade hasselnötter

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna. Blanda mjöl, choklad, nötter, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Vänd ner banan, sirap, mjölblandningen och smör i äggvispet. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Låt svalna i sin form.
  3. Smält chokladen i grädden i en liten kastrull. Häll glasyren över kakan och strö över nötterna.

Tips

Använd gärna bananer som blivit kvar i fruktskålen och blivit brunprickiga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2020-05-17

Tack, då stämmer receptet

Coop

2020-05-13

Hej Yvonne! Det ska vara 0,5 dl hackade hasselnötter i smeten :) /Maja (redaktör)

Yvonne

2020-05-08

Hur mycket nötter skall det vara smeten. Står bara hackade nötter till glasyren? Vill gärna prova att baka den/ Yvonne

Liknande recept

Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 små bananer
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl mörk sirap
  • Chokladglasyr och topping:
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk vispgrädde
  • 0.5 dl hackade hasselnötter

Banankaka med choklad och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Tillagningstid: 30 min + 50 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna. Blanda mjöl, choklad, nötter, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Vänd ner banan, sirap, mjölblandningen och smör i äggvispet. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Låt svalna i sin form.
  3. Smält chokladen i grädden i en liten kastrull. Häll glasyren över kakan och strö över nötterna.

Tips

Använd gärna bananer som blivit kvar i fruktskålen och blivit brunprickiga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2020-05-17

Tack, då stämmer receptet

Coop

2020-05-13

Hej Yvonne! Det ska vara 0,5 dl hackade hasselnötter i smeten :) /Maja (redaktör)

Yvonne

2020-05-08

Hur mycket nötter skall det vara smeten. Står bara hackade nötter till glasyren? Vill gärna prova att baka den/ Yvonne

Liknande recept

Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)