Bananbröd med kokosgrädde och bär
  • Tid 30 min + tid i ugn
  • Ugn 175º

Bananbröd med kokosgrädde och bär

0 (0 betyg)

Ljuvligt bananbröd, med krämig kokosgrädde. Såsen med sesam känns ny! Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

  • Tillagningstid 30 min + tid i ugn
  • Ingredienser 20
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 100 g mandelmjöl
  • 100 g bovetemjöl
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 4 bananer
  • 0.5 dl kallpressad olivolja + extra till formen
  • 0.5 dl lönnsirap
  • 4 ägg
  • 0.5 dl havredryck eller liknande
Till servering
  • 0.5 dl ljus tahini
  • 0.5 dl vatten
  • salt
  • 1 msk lönnsirap
  • 1.5 dl kokosgrädde, t ex hallon och blåbär
  • hallon och blåbär
  • färsk mynta, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa bananerna och blanda med olja och sirap.

  2. 2

    Vänd ner de torra ingredienserna i bananmoset lite i taget och blanda till en jämn smet. Vispa upp äggen med havredrycken och rör ner lite i taget till en jämn smet.

  3. 3

    Olja en brödform som rymmer 1 ½ liter. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten och häll i smeten. Baka mitt i ugnen 40–50 min. Känn med en sticka att den är torr. Låt svalna ca 5 min i formen, vänd upp på ett galler och låt svalna.

  4. 4

    vänd upp på ett galler och låt svalna. Vispa tahini och vatten till en krämig sås, smaka av med salt. Tillsätt ev lite lönnsirap.

  5. 5

    Vispa kokosgrädden fluffig. Servera bananbrödet i skivor med kokosgrädde, färska bär och tahinisås. Garnera ev med mynta.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar