Banana Split

Banana Split

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
  • Chokladsås:
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 0.5 krm salt
  • Kolasås-Tjinuskisås:
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 1 msk smör
  • Bananasplit:
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 bananer
  • 0.5 liter vaniljglass

Gör så här

  1. Välj en av nedanstående såser

Chokladsås

  1. Mät upp socker, kakao,vatten och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka såsen tills den är tjock, blank och slät, 5-10 min.

Kolasås - Tjinuskisås

  1. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull (ca 1,5 liter). Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun och fått kolasmak, ca 10 min. Lägg i en klick smör.
  2. Vispa grädden. Skala bananerna och dela dem på längden. Lägg dem på assietter eller på ett serveringsfat. Lägg på glass och vispad grädde. Ringla över såsen, varm eller kall. Dekorera ev med paraplyer, rån eller strössel.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Banana Split
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Chokladsås:
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 0.5 krm salt
  • Kolasås-Tjinuskisås:
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 1 msk smör
  • Bananasplit:
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 bananer
  • 0.5 liter vaniljglass

Banana Split

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Välj en av nedanstående såser

Chokladsås

  1. Mät upp socker, kakao,vatten och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka såsen tills den är tjock, blank och slät, 5-10 min.

Kolasås - Tjinuskisås

  1. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull (ca 1,5 liter). Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun och fått kolasmak, ca 10 min. Lägg i en klick smör.
  2. Vispa grädden. Skala bananerna och dela dem på längden. Lägg dem på assietter eller på ett serveringsfat. Lägg på glass och vispad grädde. Ringla över såsen, varm eller kall. Dekorera ev med paraplyer, rån eller strössel.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!