Banan- och kokosplättar med cottage cheese
  • Tid 30 min

Banan- och kokosplättar med cottage cheese

3.5 (12 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl kokosflingor
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 mogen banan
  • 3 ägg
  • 250 g cottage cheese
  • 4 msk smör
Till servering:
  • färska bär
  • lönnsirap
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  2. 2

    Mosa bananen noga. Vispa äggen lätt och blanda med cottage cheese och banan.

  3. 3

    Vänd ner de torr ingredienserna och låt smeten stå ca 10 min.

  4. 4

    Hetta upp en stekpanna med smör. Stek små plättar tills de är gyllene på båda sidor.

Till servering

  1. 1

    Servera med bär och lönnsirap.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Charlotta

    Jättegoda! Mixade ägg, banan och keso innan jag vände ner de torra ingredienserna. Sonen som inte gillar keso märkte inget och alla blev mätta och glada. Använde rismjöl/mandelmjöl istället för vete. Kommer att göra ofta!

  • Fia

    Jättegoda och mättande. Jag åt dem med färska hallon. Ena sonen (6 år) åt 11 st :)

  • Britta/webbreadktionen

    @Stefan Smöret ska vara till stekning. Det står i slutet av receptet. "Hetta upp en stekpanna med smör."

  • Stefan

    Varför står det inget om hur man ska göra med de 4 msk smör som är med i receptet. Eller räknas det självklart som "torr" ingrediens???????? Otydligt recept!!!

Visa fler