Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

3.25 (48 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salvia
  • 1 paket bacon
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk soja
Risotto:
  • 300 g champinjoner, kantareller eller karljohansvamp
  • 3 dl avorioris
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 25 g smör
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl riven riven parmesan
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela filéerna på längden och krydda med salvia. Rulla in bitarna i bacon. Lägg dem i en ugnssäker form och droppa över balsamvinäger och soja. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.

  2. 2

    Borsta svampen och dela den i bitar. Bryn svampen tillsammans med ris och lök i smör cirka 5 min i en tjockbottnad kastrull eller grytan.

  3. 3

    Koka upp vatten och buljongtärning i en annan kastrull. Häll i vinet och håll varmt.

  4. 4

    Tillsätt några deciliter vätska i taget i grytan och rör om. Koka ca 20 min och späd med resten av vätskan efter hand. Rör om då och då. Vänd ner riven ost precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera kyckling och risotto med sallad och tomat.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ulrika

    Mycket god och vacker rätt .Enkelt att tillaga kycklingen, men uteslut salvia och krydda istället filéerna med vitlökspeppar innan de rullas in i bacon, annars blir smaken lite tam.