Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

Betyg (1-5):
3.25 (48 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salvia
  • 1 paket bacon
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk soja
  • Risotto:
  • 300 g champinjoner, kantareller eller karljohansvamp
  • 3 dl avorioris
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 25 g smör
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl riven riven parmesan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Dela filéerna på längden och krydda med salvia. Rulla in bitarna i bacon. Lägg dem i en ugnssäker form och droppa över balsamvinäger och soja. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  2. Borsta svampen och dela den i bitar. Bryn svampen tillsammans med ris och lök i smör cirka 5 min i en tjockbottnad kastrull eller grytan.
  3. Koka upp vatten och buljongtärning i en annan kastrull. Häll i vinet och håll varmt.
  4. Tillsätt några deciliter vätska i taget i grytan och rör om. Koka ca 20 min och späd med resten av vätskan efter hand. Rör om då och då. Vänd ner riven ost precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera kyckling och risotto med sallad och tomat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2014-01-29

Mycket god och vacker rätt .Enkelt att tillaga kycklingen, men uteslut salvia och krydda istället filéerna med vitlökspeppar innan de rullas in i bacon, annars blir smaken lite tam.

Liknande recept

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(14)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Lotta Lundgren - Kycklingspett med sticky rice

(59)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Klassisk paella

(11)

Garam masala kyckling

(30)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(17)

Indonesisk kycklinggryta

(15)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salvia
  • 1 paket bacon
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk soja
  • Risotto:
  • 300 g champinjoner, kantareller eller karljohansvamp
  • 3 dl avorioris
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 25 g smör
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl riven riven parmesan
  • svartpeppar

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

Betyg (1-5):
3.25 (48 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela filéerna på längden och krydda med salvia. Rulla in bitarna i bacon. Lägg dem i en ugnssäker form och droppa över balsamvinäger och soja. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  2. Borsta svampen och dela den i bitar. Bryn svampen tillsammans med ris och lök i smör cirka 5 min i en tjockbottnad kastrull eller grytan.
  3. Koka upp vatten och buljongtärning i en annan kastrull. Häll i vinet och håll varmt.
  4. Tillsätt några deciliter vätska i taget i grytan och rör om. Koka ca 20 min och späd med resten av vätskan efter hand. Rör om då och då. Vänd ner riven ost precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera kyckling och risotto med sallad och tomat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2014-01-29

Mycket god och vacker rätt .Enkelt att tillaga kycklingen, men uteslut salvia och krydda istället filéerna med vitlökspeppar innan de rullas in i bacon, annars blir smaken lite tam.

Liknande recept

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(14)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Lotta Lundgren - Kycklingspett med sticky rice

(59)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Klassisk paella

(11)

Garam masala kyckling

(30)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(17)

Indonesisk kycklinggryta

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies