Baconlindad torskrygg med potatiskross

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.96 (23 betyg)

God fiskrätt med bacon som ger härlig sälta åt torsken, serveras med potatiskross toppad med ost.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 500 g torskryggfilé
  • 130 g bacon
  • 20 g smör
  • 1 dl riven ost cheddar
  • 1 dl finskuren gräslök
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten i en stor kastrull. Låt broccolin ånga i en sil ovanför (under lock) eller koka med i vattnet de sista 4 minuterna.
  2. Torka av fiskbitarna och linda baconskivorna runt. Hetta upp en stekpanna och stek i några droppar olja till fin färg runt om och tills fisken har en innertemperatur på ca 50°.
  3. Lyft upp broccolin och häll av vattnet. Krossa potatisen med en ballongvisp eller potatiskross. Klicka i smöret och strö över riven ost och gräslök. Vänd runt ett varv och servera direkt.
  4. Servera fisken med potatiskrosset. Lägg ev en klick smör på broccolin och smula över lite flingsalt.

Tips

Torskpaketen funkar bra att grilla om vädret inbjuder till det!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2020-04-27

Perfekt vardagsrätt, enkel men ändå smakrik.

Stefan

2018-02-25

God och lättlagad rätt. Jag stekte på fisken och körde sedan klart den i ugnen (150 grader) istället, lättare att kontrollera innertempen då. Behövs salt både på fisk och i moset.

Inger

2017-09-18

Super gott. Är ingen fiskälskare, men denna rätt kommer jag göra ofta

Lina

2017-07-23

Så gott! Potatiskrosset var jättegott, det ska jag göra fler gånger! Jag saltade ganska mycket och hade i en skvätt olivolja.

Liknande recept

Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 500 g torskryggfilé
  • 130 g bacon
  • 20 g smör
  • 1 dl riven ost cheddar
  • 1 dl finskuren gräslök
  • olja till stekning

Baconlindad torskrygg med potatiskross

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.96 (23 betyg)

God fiskrätt med bacon som ger härlig sälta åt torsken, serveras med potatiskross toppad med ost.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten i en stor kastrull. Låt broccolin ånga i en sil ovanför (under lock) eller koka med i vattnet de sista 4 minuterna.
  2. Torka av fiskbitarna och linda baconskivorna runt. Hetta upp en stekpanna och stek i några droppar olja till fin färg runt om och tills fisken har en innertemperatur på ca 50°.
  3. Lyft upp broccolin och häll av vattnet. Krossa potatisen med en ballongvisp eller potatiskross. Klicka i smöret och strö över riven ost och gräslök. Vänd runt ett varv och servera direkt.
  4. Servera fisken med potatiskrosset. Lägg ev en klick smör på broccolin och smula över lite flingsalt.

Tips

Torskpaketen funkar bra att grilla om vädret inbjuder till det!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2020-04-27

Perfekt vardagsrätt, enkel men ändå smakrik.

Stefan

2018-02-25

God och lättlagad rätt. Jag stekte på fisken och körde sedan klart den i ugnen (150 grader) istället, lättare att kontrollera innertempen då. Behövs salt både på fisk och i moset.

Inger

2017-09-18

Super gott. Är ingen fiskälskare, men denna rätt kommer jag göra ofta

Lina

2017-07-23

Så gott! Potatiskrosset var jättegott, det ska jag göra fler gånger! Jag saltade ganska mycket och hade i en skvätt olivolja.

Liknande recept

Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)