
Bacon över the top
Betyg (1-5):
Hemgjorda korvar med smak av fänkål, chili, paprika och bacon.
Tillagningstid: 2 timmar + tid att torka + 1 dygn i kylskåp
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 15-20 Korvsnurror:
- 1 kg tärnat fläskkött
- 300 g strimlat knaperstekt bacon
- 2.5 dl hackad persilja
- 1 msk mortlade fänkålsfrön
- 1 msk kajennpeppar (kan uteslutas)
- 2 tsk chiliflakes
- 3 msk paprikapulver
- 2 msk Picante Pimentón de La Vera
- 1 msk grovmalen svartpeppar
- 2.5 dl iskallt rödvin
- 1 msk salt
- 6-8 portioner senapsslaw:
- 600 g strimlad salladskål (ett halvt huvud)
- 1 dl majonnäs
- 1 dl senap
- 1 dl äppelcidervinäger
- 1 dl socker
- 2 tsk nymalen svartpeppar
- 2 tsk bruna senapsfrön
- 1.5 tsk salt
- Till servering:
- 7 hamburgerbröd
- ketchup, gärna chili
- 150 g finstrimlat, knaperstekt bacon
Gör så här
- Mal köttet på den fina hålskivan. Blanda färs med bacon, kryddor och rödvin ordentligt, cirka 10 minuter. Provstek en bit av färsen och smaka av.
- Stoppa smeten i fjälster, gör cirka 20 centimeter långa korvar, snurra ihop och fäst med en grillpinne.
- Lägg på galler och torka cirka 30 minuter innan de läggs i kylskåp. Låt helst korven vila ett dygn innan servering, så hinner smakerna utveckla sig lite mer.
- Skölj salladen ordentligt i iskallt vatten. Låt rinna av ordentligt i durkslag eller salladsslunga.
- Blanda alla övriga ingredienser, smaka av. Vänd ner kålstrimlorna och låt stå kallt fram till servering. Grilla eller stek korven, med pinnen kvar, cirka 8 minuter. Servera med hamburgerbröd, senapsslaw och toppa med lite ketchup och baconkrisp.
Liknande recept
Bacon över the top
Betyg (1-5):
Hemgjorda korvar med smak av fänkål, chili, paprika och bacon.
Tillagningstid: 2 timmar + tid att torka + 1 dygn i kylskåp
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Mal köttet på den fina hålskivan. Blanda färs med bacon, kryddor och rödvin ordentligt, cirka 10 minuter. Provstek en bit av färsen och smaka av.
- Stoppa smeten i fjälster, gör cirka 20 centimeter långa korvar, snurra ihop och fäst med en grillpinne.
- Lägg på galler och torka cirka 30 minuter innan de läggs i kylskåp. Låt helst korven vila ett dygn innan servering, så hinner smakerna utveckla sig lite mer.
- Skölj salladen ordentligt i iskallt vatten. Låt rinna av ordentligt i durkslag eller salladsslunga.
- Blanda alla övriga ingredienser, smaka av. Vänd ner kålstrimlorna och låt stå kallt fram till servering. Grilla eller stek korven, med pinnen kvar, cirka 8 minuter. Servera med hamburgerbröd, senapsslaw och toppa med lite ketchup och baconkrisp.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-08-23
Var köper man pimenton, finns ej på coop i kalmar
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Christina nelson
2015-08-23
Var köper man pimenton, finns ej på coop i kalmar