Bacon över the top

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Hemgjorda korvar med smak av fänkål, chili, paprika och bacon.

Tillagningstid: 2 timmar + tid att torka + 1 dygn i kylskåp
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15-20 Korvsnurror:
  • 1 kg tärnat fläskkött
  • 300 g strimlat knaperstekt bacon
  • 2.5 dl hackad persilja
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • 1 msk kajennpeppar (kan uteslutas)
  • 2 tsk chiliflakes
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 msk Picante Pimentón de La Vera
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 2.5 dl iskallt rödvin
  • 6-8 portioner senapsslaw:
  • 600 g strimlad salladskål (ett halvt huvud)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl senap
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl socker
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk bruna senapsfrön
  • Till servering:
  • 7 hamburgerbröd
  • ketchup, gärna chili
  • 150 g finstrimlat, knaperstekt bacon

Gör så här

  1. Mal köttet på den fina hålskivan. Blanda färs med bacon, kryddor och rödvin ordentligt, cirka 10 minuter. Provstek en bit av färsen och smaka av.
  2. Stoppa smeten i fjälster, gör cirka 20 centimeter långa korvar, snurra ihop och fäst med en grillpinne.
  3. Lägg på galler och torka cirka 30 minuter innan de läggs i kylskåp. Låt helst korven vila ett dygn innan servering, så hinner smakerna utveckla sig lite mer.
  4. Skölj salladen ordentligt i iskallt vatten. Låt rinna av ordentligt i durkslag eller salladsslunga.
  5. Blanda alla övriga ingredienser, smaka av. Vänd ner kålstrimlorna och låt stå kallt fram till servering. Grilla eller stek korven, med pinnen kvar, cirka 8 minuter. Servera med hamburgerbröd, senapsslaw och toppa med lite ketchup och baconkrisp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina nelson

2015-08-23

Var köper man pimenton, finns ej på coop i kalmar

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Älgköttbullar

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)
20 st
  • 15-20 Korvsnurror:
  • 1 kg tärnat fläskkött
  • 300 g strimlat knaperstekt bacon
  • 2.5 dl hackad persilja
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • 1 msk kajennpeppar (kan uteslutas)
  • 2 tsk chiliflakes
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 msk Picante Pimentón de La Vera
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 2.5 dl iskallt rödvin
  • 6-8 portioner senapsslaw:
  • 600 g strimlad salladskål (ett halvt huvud)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl senap
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl socker
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk bruna senapsfrön
  • Till servering:
  • 7 hamburgerbröd
  • ketchup, gärna chili
  • 150 g finstrimlat, knaperstekt bacon

Bacon över the top

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Hemgjorda korvar med smak av fänkål, chili, paprika och bacon.

Tillagningstid: 2 timmar + tid att torka + 1 dygn i kylskåp
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mal köttet på den fina hålskivan. Blanda färs med bacon, kryddor och rödvin ordentligt, cirka 10 minuter. Provstek en bit av färsen och smaka av.
  2. Stoppa smeten i fjälster, gör cirka 20 centimeter långa korvar, snurra ihop och fäst med en grillpinne.
  3. Lägg på galler och torka cirka 30 minuter innan de läggs i kylskåp. Låt helst korven vila ett dygn innan servering, så hinner smakerna utveckla sig lite mer.
  4. Skölj salladen ordentligt i iskallt vatten. Låt rinna av ordentligt i durkslag eller salladsslunga.
  5. Blanda alla övriga ingredienser, smaka av. Vänd ner kålstrimlorna och låt stå kallt fram till servering. Grilla eller stek korven, med pinnen kvar, cirka 8 minuter. Servera med hamburgerbröd, senapsslaw och toppa med lite ketchup och baconkrisp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina nelson

2015-08-23

Var köper man pimenton, finns ej på coop i kalmar

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Älgköttbullar

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies