Aubergineröra med grillat vitlöksbröd

Aubergineröra med grillat vitlöksbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Supergod röra på aubergine och torkad chilikrydda. som serveras med vitlöksbröd. Perfekt som förättssnacks eller tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 2 auberginer
  • chili explosionkrydda
  • 0.5 citron
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • Vitlöksbröd
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 kruka kruspersilja, finhackad
  • svartpeppar (Tellicherry pepper)
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 baguette

Gör så här

  1. Blanda smöretmed vitlök, persilja, peppar ochsalt. Skär baguetten i bitar ochbred rikligt med smör på bitarna.
  2. Dela auberginerna på längdenoch krydda med Chili Explosion sådet täcker hela snittytan. Ringlaöver olja.
  3. Grilla båda sidor tillsauberginen är helt mjuk. Grillagärna på indirekt glöd eller underlock, tar minst 25 min beroendepå storlek.
  4. Grilla citronen medsnittytan ner tills den är lätt mjukmed fin färg. (Den får söt karaktärav grillning.)
  5. Gröp auberginen ur skalet ochmosa ihop till en röra på en tallrik.Krydda ev med mer krydda ochsalt. Smaka av med olja och liteav den grillade citronsaften.Grilla vitlöksbröden.

Tips

Chili explosion innehåller innehåller utvaldachilisorter, söt paprika och smakriktomat.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malou

2020-08-16

Så himla gott! Det här har vi gjort flera gånger i sommar. Perfekt tillbehör!

Susanne

2020-08-05

Såg gott ut när auberginen blev grillad. Men efter att ha mosat den blev den mindre tilltalande. Dessutom lite märklig konsistens på röran. Den kommer inte göras någon mer gång

Aubergineröra med grillat vitlöksbröd
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 auberginer
  • chili explosionkrydda
  • 0.5 citron
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • Vitlöksbröd
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 kruka kruspersilja, finhackad
  • svartpeppar (Tellicherry pepper)
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 baguette

Aubergineröra med grillat vitlöksbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Supergod röra på aubergine och torkad chilikrydda. som serveras med vitlöksbröd. Perfekt som förättssnacks eller tillbehör.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda smöretmed vitlök, persilja, peppar ochsalt. Skär baguetten i bitar ochbred rikligt med smör på bitarna.
  2. Dela auberginerna på längdenoch krydda med Chili Explosion sådet täcker hela snittytan. Ringlaöver olja.
  3. Grilla båda sidor tillsauberginen är helt mjuk. Grillagärna på indirekt glöd eller underlock, tar minst 25 min beroendepå storlek.
  4. Grilla citronen medsnittytan ner tills den är lätt mjukmed fin färg. (Den får söt karaktärav grillning.)
  5. Gröp auberginen ur skalet ochmosa ihop till en röra på en tallrik.Krydda ev med mer krydda ochsalt. Smaka av med olja och liteav den grillade citronsaften.Grilla vitlöksbröden.

Tips

Chili explosion innehåller innehåller utvaldachilisorter, söt paprika och smakriktomat.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malou

2020-08-16

Så himla gott! Det här har vi gjort flera gånger i sommar. Perfekt tillbehör!

Susanne

2020-08-05

Såg gott ut när auberginen blev grillad. Men efter att ha mosat den blev den mindre tilltalande. Dessutom lite märklig konsistens på röran. Den kommer inte göras någon mer gång