Asiatisk nudelkyckling
  • Svårighetsgrad Enkel

Asiatisk nudelkyckling

3.74 (117 betyg)

Snabb och enkel wok med kyckling och dina favoritgrönsaker, ingefära och chili.

  • Ingredienser 11
  • Svårighetsgrad Enkel

Tillagningstid: 20 minunter

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kycklingbröstfilé eller kycklinglårfilé
  • 0.5 dl solrosolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 röd chili
  • 10 g ingefära (efter smak)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g färsk broccoli
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk soja (efter smak)
  • 200 g äggnudlar
  • 1 dl osaltade cashewnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär kycklingen i bitar. Hetta upp oljorna i en wok- eller stekpanna. Kärna ur och hacka chilin, skala och riv ingefäran, skala och hacka vitlöken fint. Fräs chili, ingefära, vitlök och kyckling i pannan på stark värme. Stek klart på svagare värme, ca 10 min.

  2. 2

    Medan kycklingen steks, ansa broccolin och skär den i små buketter. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar eller strimlor. Lägg i broccolin och paprikan i pannan de sista 3−4 min med lock på. Smaksätt ev med soja.

  3. 3

    Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Rosta cashewnötter i en torr stekpanna, hacka dem ev och häll över nudelkycklingen. Vänd ner nudlarna med kycklingen. Servera genast.

Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karl-Burge

    Fan vad äkligt det va! Usch fy fan, nej aldrig mer!!!!

  • Ulrica

    Barnens nya favorit rätt! Fanns ingen mat kvar. Storfavorit!

  • Amelie

    Den var jätte god. Perfekt till barnen - inte för kryddat, inte för stark. Ett recept vi kommer spara!

  • Kassy

    Fick krydda till lite mer men Jättegod. Hällde i kokosmjölk till dageneftergryta och kryddade till den, serverade med ris. Champinjoner till! Mmmmmmm

Visa fler