Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Bästa tillbehöret. Både het och syrlig.

1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 1 salladskål, huvudet
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 msk rismjöl
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk honung
  • 1.5 msk finriven ingefära
  • 3 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 msk sambal oelek eller badjak
  • 200 g morötter
  • 1 omogen mango

Gör så här

  1. Dela salladskålen i 4 bitar på längden. Lägg dem på ett stort fat eller i en bunke. Strö över salt och lägg på en tyngd, t ex en tallrik. Låt stå 2 tim. Skölj av saltet noga.
  2. Koka upp vatten. Blanda rismjöl med 1 msk vatten och red vattnet i kastrullen. Låt svalna. Blanda med fisksås, honung, ingefära, vitlök och sambal.
  3. Skär kålen i mindre bitar. Skala och strimla morötter och mango tunt. Blanda noggrant alla grönsaker med chilisåsen.
  4. Tryck ner grönsakerna tätt i glasburkar utan luftfickor. Fyll ända upp men lämna ca 2 cm i toppen. Stäng burken och ställ den i rumstemperatur med en papperspåse över. Öppna burken varje dag och tryck ned grönsakerna med en ren sked. Efter 1–2 dagar ska det börja bubbla i burken. Efter 3–5 dagar är kimchin färdig. Förvara i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Avokado-örtsås - Coop

(0)

Tomatmarinerade kycklingspett - Coop

(4)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Äppel- och räksalsa i endiveblad - Coop

(1)

Coleslaw med grönkål och äpple - Coop

(7)

Sommarsallad med melon och mynta - Coop

(3)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost - Coop

(0)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 1 salladskål, huvudet
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 msk rismjöl
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk honung
  • 1.5 msk finriven ingefära
  • 3 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 msk sambal oelek eller badjak
  • 200 g morötter
  • 1 omogen mango

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Bästa tillbehöret. Både het och syrlig.

1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela salladskålen i 4 bitar på längden. Lägg dem på ett stort fat eller i en bunke. Strö över salt och lägg på en tyngd, t ex en tallrik. Låt stå 2 tim. Skölj av saltet noga.
  2. Koka upp vatten. Blanda rismjöl med 1 msk vatten och red vattnet i kastrullen. Låt svalna. Blanda med fisksås, honung, ingefära, vitlök och sambal.
  3. Skär kålen i mindre bitar. Skala och strimla morötter och mango tunt. Blanda noggrant alla grönsaker med chilisåsen.
  4. Tryck ner grönsakerna tätt i glasburkar utan luftfickor. Fyll ända upp men lämna ca 2 cm i toppen. Stäng burken och ställ den i rumstemperatur med en papperspåse över. Öppna burken varje dag och tryck ned grönsakerna med en ren sked. Efter 1–2 dagar ska det börja bubbla i burken. Efter 3–5 dagar är kimchin färdig. Förvara i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Avokado-örtsås - Coop

(0)

Tomatmarinerade kycklingspett - Coop

(4)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Äppel- och räksalsa i endiveblad - Coop

(1)

Coleslaw med grönkål och äpple - Coop

(7)

Sommarsallad med melon och mynta - Coop

(3)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies