För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Bästa tillbehöret. Både het och syrlig.

1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 salladskål, huvudet
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 msk rismjöl
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk honung
  • 1.5 msk finriven ingefära
  • 3 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 msk sambal oelek eller badjak
  • 200 g morötter
  • 1 omogen mango
  • 2 msk jodfritt salt

Gör så här

  1. Dela salladskålen i 4 bitar på längden. Lägg dem på ett stort fat eller i en bunke. Strö över salt och lägg på en tyngd, t ex en tallrik. Låt stå 2 tim. Skölj av saltet noga.
  2. Koka upp vatten. Blanda rismjöl med 1 msk vatten och red vattnet i kastrullen. Låt svalna. Blanda med fisksås, honung, ingefära, vitlök och sambal.
  3. Skär kålen i mindre bitar. Skala och strimla morötter och mango tunt. Blanda noggrant alla grönsaker med chilisåsen.
  4. Tryck ner grönsakerna tätt i glasburkar utan luftfickor. Fyll ända upp men lämna ca 2 cm i toppen. Stäng burken och ställ den i rumstemperatur med en papperspåse över. Öppna burken varje dag och tryck ned grönsakerna med en ren sked. Efter 1–2 dagar ska det börja bubbla i burken. Efter 3–5 dagar är kimchin färdig. Förvara i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingvingar med mangosalsa

(3)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(7)

Vegansk ”sill” i krämig sås

(11)

Krossade cashewnötter med paprika

(8)

Marinerade kronärtskockshjärtan

(21)

Sweet corn kachumbari

(6)

Coleslaw med rödkål

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 salladskål, huvudet
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 msk rismjöl
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk honung
  • 1.5 msk finriven ingefära
  • 3 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 msk sambal oelek eller badjak
  • 200 g morötter
  • 1 omogen mango
  • 2 msk jodfritt salt

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Bästa tillbehöret. Både het och syrlig.

1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela salladskålen i 4 bitar på längden. Lägg dem på ett stort fat eller i en bunke. Strö över salt och lägg på en tyngd, t ex en tallrik. Låt stå 2 tim. Skölj av saltet noga.
  2. Koka upp vatten. Blanda rismjöl med 1 msk vatten och red vattnet i kastrullen. Låt svalna. Blanda med fisksås, honung, ingefära, vitlök och sambal.
  3. Skär kålen i mindre bitar. Skala och strimla morötter och mango tunt. Blanda noggrant alla grönsaker med chilisåsen.
  4. Tryck ner grönsakerna tätt i glasburkar utan luftfickor. Fyll ända upp men lämna ca 2 cm i toppen. Stäng burken och ställ den i rumstemperatur med en papperspåse över. Öppna burken varje dag och tryck ned grönsakerna med en ren sked. Efter 1–2 dagar ska det börja bubbla i burken. Efter 3–5 dagar är kimchin färdig. Förvara i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingvingar med mangosalsa

(3)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(7)

Vegansk ”sill” i krämig sås

(11)

Krossade cashewnötter med paprika

(8)

Marinerade kronärtskockshjärtan

(21)

Sweet corn kachumbari

(6)

Coleslaw med rödkål

(6)